Dos joves de Rialp comercialitzen els primers caragols criats al Pallars
L'empresa confia a arribar a una producció de 4.000 quilos l'any
L'objectiu és fer un producte de qualitat i abastir restaurants i clients de la comarca
Joni Barroso i Eduard Marsan, dos joves emprenedors de Rialp, aquesta setmana han començat la comercialització dels primers cargols que han estat criats i engreixats al Pallars Sobirà. Ha estat una realitat gràcies a la primera instal·lació d'aquestes característiques a la zona i una de les més altes de Catalunya, situada a uns 700 metres d'altura. Amb el nom comercial de Rialp Treu Banya, la granja té una superfície de 2.000 metres quadrats, on hi ha un total de 15 patis on es troben els cargols i una zona de treball de 100 metres quadrats. La granja també té una zona de maternitat i una zona d'hibernació. Els patis on viuen els cargols estan protegits amb una malla antipedregades per crear un clima favorable al creixement dels animals. La instal·lació també disposa d'un sistema de reg automàtic per generar la humitat necessària.
No ha estat fins aquesta setmana que Rialp Treu Banya no ha començat la comercialització dels primers cargols, després de més d'un any desenvolupant el projecte. Per arrencar-lo i començar amb la producció, els dos joves van comprar alevins de cargol, però a partir d'ara ja fan tot el procés de reproducció, cria i engreix a les instal·lacions de Rialp. Barroso ha explicat que esperen produir cap a 4.000 quilos de cargols a l'any, destinats a la venda directa a restaurants i a clients de la zona i de les comarques veïnes. La temporada del cargol va des del mes de març fins a finals de setembre, per tant, és ara quan es comencen a recollir els animals dels patis exteriors per guardar-los en càmeres de conservació on hibernaran fins a la primavera següent.