Economia

viticultura

ecologia

Certificaran com a ecològic tot el vi del grup Castell del Remei

“No vol dir que venguis més, però el vi va cap aquí”, assegura el director, Tomàs Cusiné

El celler obre una etapa nova centrada també en l'enoturisme, tot invertint en la remodelació de l'antiga colònia agrícola

El celler Castell del Remei obre una etapa nova amb la mirada posada a convertir la històrica finca agrícola en un centre d'activitats i d'enoturisme. La certificació de tota la producció vinícola com a ecològica és una altra de les línies estratègiques del grup.

El 2014 Tomàs Cusiné –un dels fills de la propietat– va tornar per agafar les regnes del negoci. Cusiné havia emprès el seu propi camí dins el món del vi amb la creació de tres cellers: Cérvoles i Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre) i el més recent, Cara Nord (DO Conca de Barberà). Després de dos anys centrats en la reestructuració interna empresarial i el treball amb els vins de Castell del Remei per dotar-los d'un “concepte més modern”, la cinquena marca més antiga de l'Estat espanyol i pionera en la introducció de raïms com el cabernet sauvignon configura ara un grup amb 26 referències vinícoles. No obstant això, manté la diferenciació dels vins dels quatre cellers: “Cadascun té la seva personalitat, que li atorguen les finques i els sòls“, explica Tomàs Cusiné.

Castell del Remei, a Penelles, és una finca de 1.090 hectàrees que el 1872 ja funcionava com a colònia agrícola treballada per 50 famílies. En els propers dos anys, el grup invertirà 1,2 milions a remodelar espais com la zona enjardinada i a situar al celler un centre d'interpretació de la colònia, botiga i cafeteria. També l'obrirà a activitats, com ara els banquets, i la dinamitzarà amb tallers com els de natura per a escoles, que ja es duen a terme. “Volem donar valor a la marca a través de la potenciació de la seva història”, assegura Tomàs Cusiné, que descarta ara per ara obrir-hi un hotel.

Tomàs Cusiné considera que és qüestió de poc més d'una dècada que la majoria de vins de qualitat estiguin certificats com a ecològics. De fet, en el sector fa anys que es treballa amb tècniques menys agressives per al sòl i la vinya. I l'èxit –o la moda, com es vulgui– dels vins biodinàmics certifica la tendència. Ara el 80% de les vinyes del grup ja es treballen amb criteris ecològics. Aconseguir el segell és un procés de tres anys i, just enguany, el 40% de la producció dels quatre cellers sortirà certificada com a ecològica, en espera d'aconseguir-la per a la resta de vins el 2019. “No vol dir que en venguis més, però el vi va cap aquí”, manifesta Cusiné.

LA XIFRA

1,2
milions
d'ampolles comercialitzen anualment els quatre cellers del grup en cinc DO.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora