Economia

agricultura

regadius

La DO Garrigues reclama l'acceleració del regadiu

Enric Dalmau ha estat escollit president de la DO Garrigues en la primera reunió del nou consell regulador sorgit de les eleccions del 18 de setembre passat. Dalmau, que ja formava part de l'anterior consell, succeeix, després de 23 anys en el càrrec, Joan Segura. El nou president es va presentar per la candidatura de la Federació de Cooperatives Agràries.

Enric Dalmau ha demanat al govern o als responsables del canal Segarra-Garrigues que “es posin les piles'' per fer arribar el regadiu a la zona i evitar pèrdues en les collites, com ara les que acabaran registrant-se aquest any per culpa de la falta de pluja. Tal com ja va avançar aquest diari, les previsions indiquen que hi haurà un descens de la collita de fins al 80% en algunes zones del secà i fins a 9 milions en pèrdues per al sector lleidatà, segons dades d'Unió de Pagesos. La majoria del conreu de la DO és de secà. Encara amb les obres del pantà de l'Albagés en marxa, la Generalitat executa des de fa temps la xarxa secundària en funció del nombre d'adhesions dels sectors de reg. Segons Dalmau, el canal està pràcticament llest però “encantat i podrint-se”. Pel nou president de la DO, demanar un 70% d'adhesions és massa elevat i fa que molts pagesos que voldrien regar no ho puguin fer, com està passant a Cervià de les Garrigues, on hi ha un 56% d'adhesions i no són suficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia