Economia

Economia

El govern va destinar més de 55 milions a l'impuls de l'emprenedoria el 2015

Baiget avança que la Generalitat renova dos anys més el programa Catalunya Emprèn

L'any passat es van assessorar més de 5.000 projectes

La Generalitat va destinar l'any passat més de 55 milions d'euros a l'impuls de l'emprenedoria a través de diferents accions dins el programa Catalunya Emprèn. Més de 5.000 projectes es van beneficiar de les línies de finançament, subvencions i mesures de suport a la seva creació i consolidació que s'engloben dins aquest gran paraigua que implica fins a sis departaments del govern.

Ahir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va valorar el balanç de l'acció de Catalunya Emprèn durant 2015 i va aprofitar per avançar que el govern ha renovat dos anys més aquest programa iniciat el 2012: “El govern considera l'emprenedoria com un dels pilars de l'economia”, va destacar Baiget.

El conseller va posar noms com Privalia, Softonic o Wallapop com a exemples del “bon sistema emprenedor que hi ha a Catalunya” i com a prova també de l'èxit dels programes de suport a les start-up: “Són empreses fruit de l'esforç dels mateixos emprenedors, però també del suport de les administracions.” En tot cas Baiget no vol que la imatge de l'emprenedoria es limiti als projectes tecnològics o associats a l'àmbit bio: “També el pagès o l'autònom que vol obrir un negoci és emprenedoria i ho hem de defensar i potenciar”, va dir.

El programa Catalunya Emprèn inclou iniciatives com la Xarxa Emprèn, que aplega 118 entitats municipals i comarcals, que l'any passat van ajudar a crear 3.600 empreses i van moure 4,6 milions d'euros. A través d'Acció i el programa Start-up Catalonia, l'any passat es van acompanyar un centenar d'empreses a través del pla Embarca (acceleració de les primeres vendes) i del pla Esprint (internacionalització). Altres línies incloses en el programa Catalunya Emprèn són la Línia Emprèn, destinada a comerços i autònoms, que l'any passat va rebre una dotació de prop de 6 milions d'euros, i el programa Consolida't, destinat també a treballadors autònoms, que va assessorar 16 projectes amb una aportació de més d'un milió euros. En suma el balanç és, va afirmar ahir Baiget, “molt positiu” i el conseller va destacar la importància de renovar el programa perquè “l'emprenedoria influeix molt en la competitivitat del país”.

LA XIFRA

30.000
persones
van ser ateses durant l'any passat per les 118 entitats que formen part de la Xarxa Emprèn

LES FRASES

L'emprenedoria genera ocupació i influeix molt en la competitivitat del país
Jordi Baiget
Conseller d'empresa i coneixement
El govern considera l'emprenedoria com un dels pilars de l'economia i per això hem decidit renovar el programa

Catalunya torna a liderar la creació d'empreses

Durant el mes d'agost es van crear a Catalunya un total de 1.698 societats mercantils. Segons les dades publicades ahir per l'Instituto Español de Estadística (INE), Catalunya va tornar a ser el territori amb més dinamisme empresarial, seguit a força distància per Madrid, que va generar 1.040 societats mercantils durant aquest mes d'agost. Catalunya va generar, doncs, el 26,5% del total de noves empreses creades a l'Estat el mes d'agost. Catalunya també va ser un dels territoris on més va créixer aquest dinamisme respecte del mateix mes del 2015, concretament un 47,3%. Només la van superar la Rioja (un 131,3% més) i Cantàbria (52,4%). Al conjunt de l'Estat l'increment anual es va situar en el 23,4%. Amb agost Catalunya suma un mes més de lideratge en la creació d'empreses a l'Estat. Segons les mateixes dades de l'INE, en aquest 2016 tan sols va quedar per darrere de Madrid el mes d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona