Economia

Municipal

Vilassar de Mar evita la liquidació de la seva empresa municipal

Un acord amb els creditors preveu la supressió de la meitat del crèdit ordinari, 1,1 milions

D'aquesta manera el consistori evita perdre patrimoni

La situació econòmica de l'Ajuntament de Vilassar de Mar, concretament de la seva empresa municipal, sembla que es comença a revertir. De fet, ahir el govern en minoria –ERC i GxV– va explicar que s'ha aconseguit evitar-ne la liquidació després que el mes de gener la Societat Municipal de Promocions Urbanes SA de Vilassar de Mar es presentés de manera voluntària a concurs de creditors. Això s'ha pogut materialitzar a través d'un conveni. L'acord amb els creditors ordinaris de la societat preveu la supressió de la meitat del crèdit ordinari, que assoleix els 1,1 milions d'euros. L'altra meitat, 1,1 milions d'euros més, es pagarà en cinc anys i sense interessos, mentre que no serà fins a partir del sisè any quan es comenci a pagar els creditors subordinats.

Amb l'acord amb els creditors, l'empresa municipal enceta la via de la solvència a mitjà termini, es fa possible mantenir el patrimoni social i s'evita perjudicar la situació financera de l'Ajuntament. A més, el nou escenari permet també desbloquejar altres operacions que estaven emparaulades amb l'objectiu de continuar reduint el deute de l'empresa municipal, com ara la venda de la vintena de pisos de la promoció del mercat. Amb tot, dels 16 milions de deute que hi havia a principis d'aquest mandat, actualment aquest està ja per sota dels 12 milions i la venda de patrimoni, juntament amb l'acord amb els creditors, el rebaixaria fins als 8 milions a finals d'any si aquestes previsions s'acabessin complint.

“Podem dir que hem salvat l'empresa municipal i que l'hem posat en el camí de la solvència”, va manifestar l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC). En aquest sentit l'alcalde va avançar que, si les previsions es materialitzen, “es podrà arribar a finals d'any a reduir el deute a la meitat”. Del Clot va explicar que, en cas que no s'hagués arribat a fer aquest conveni, “s'hauria hagut de liquidar l'empresa municipal, amb la pèrdua de patrimoni que això hauria suposat per a l'Ajuntament”. Aquests actius patrimonials serien dues promocions d'una seixantena de pisos de protecció oficial situats al barri de les Pinedes. “Sense l'assoliment d'aquest conveni realment hauria estat molt difícil continuar caminant”, va reconèixer un alleujat Del Clot.

Després del termini legal de 10 dies per formular oposició a l'aprovació judicial del conveni, si no se'n formula cap o es desestima les que hi hagi, el jutge dictarà sentència aprovant el conveni i cessaran tots el efectes de la declaració de concurs, com ara la intervenció de l'administració concursal.

LA XIFRA

1,1
milions
d'euros de crèdit s'aconsegueix suprimir, cosa que representa la meitat del total, que s'anirà pagant.

LA DATA

04.01.16
es presenta
de manera voluntària a concurs de creditors l'empresa municipal de Vilassar de Mar.

LA FRASE

Podem dir que hem salvat l'empresa municipal i que l'hem posat en el camí de la solvència
Damià del Clot
Alcalde de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.