Economia

El 94% de les firmes familiars preveuen fer noves inversions

Un estudi de KPMG posa de manifest que el 77% d'aquestes companyies esperen una situació econòmica positiva

L'optimisme de les empreses catalanes, per sobre del de les espanyoles

Les empreses familiars catalanes veuen el futur amb optimisme i es preparen per a un escenari de creixement amb noves inversions. Així es desprèn d'un informe elaborat per la consultora KPMG, en què es recull que el 94% d'aquestes empreses inclouen inversions en el seu pla estratègic.

La major part d'aquest esforç inversor anirà a l'activitat principal (un 72%), tot i que els processos d'innovació i d'internacionalització també destaquen entre els objectius (amb un 45% i un 43% respectivament), i un 32% de les firmes expliquen que destinaran les inversions a diversificar-se.

L'informe de KPMG evidencia també que aquesta confiança en el creixement és lleugerament superior entre les empreses familiars catalanes que entre les espanyoles i les europees, ja que aquestes inclouen inversions futures en un 84% i un 73% respectivament. Pel que fa a possibles desinversions en el futur, les companyies catalanes les preveuen en un 8%, les espanyoles en un 10% i les europees en un 9%.

Aquesta previsió inversora enllaça bé amb la visió d'aquestes empreses amb vista a la seva situació econòmica. L'informe destaca que el 77% de les firmes catalanes preveuen una situació econòmica positiva els propers 12 mesos. El 19% esperen que la situació de la seva empresa sigui neutral i tan sols un 4% la preveuen negativa.

De nou es tracta d'una visió lleugerament més optimista que la que expressen el conjunt de les companyies familiars espanyoles consultades (en total prop de 300) a l'estudi. Així, en aquest cas és el 70% que preveuen una situació positiva, un 24% neutral i un 6% negativa. A Europa la proporció és de 72%, 21% i 7%.

També és millor el balanç que fan les companyies familiars catalanes respecte de l'evolució de la seva facturació, plantilla i internacionalització en el darrer any. En tot cas l'augment de la facturació en aquests 12 mesos (en un 84% dels casos en les catalanes) encara no s'ha vist compensat al mateix nivell per un augment de la plantilla (67%).

Pel que fa als desafiaments de futur, l'informe de KPMG posa de manifest que la incertesa política preocupa més a les companyies espanyoles (el 55% la consideren el repte principal), que a les catalanes (44%). La major competència i la disminució de la rendibilitat són les altres grans preocupacions per a aquestes companyies.

D'altra banda, el 39% de les catalanes creuen que el canvi més interessant seria reduir les cotitzacions a la Seguretat Social (un 36% de les espanyoles) i un 30% (29% de les espanyoles) demanen simplificar i flexibilitzar el marc laboral i un 28% (37% a l'Estat) demanen la reducció dels impostos.

LES XIFRES

84
per cent
de les companyies familiars catalanes diuen que ha augmentat la seva facturació els darrers 12 mesos
4
per cent
de les empreses familiars catalanes esperen una situació econòmica negativa el proper any


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell