Economia

Agricultura

Les Garrigues i el Segrià perdran 1,7 milions d'euros en ajuts agrícoles

Una trentena de productors es van concentrar ahir a les Borges Blanques, convocats per la Unió de Pagesos per denunciar les retallades del Departament d'Agricultura en els ajuts agroambientals de producció integrada, ramaderia i agricultura ecològiques i apicultura, i també en els ajuts d'indemnitzacions compensatòries. Segons el sindicat, la reducció d'aquests ajuts es traduiran en una pèrdua total de 930.200 euros a la comarca de les Garrigues i de 846.226 a la del Segrià. Les dades suposen un descens del 20% dels ajuts respecte de l'anterior programa de desenvolupament rural (PDR).

Entre d'altres, la retallada suposa que les 492 explotacions beneficiàries de l'ajut del 2015 de producció integrada de les Garrigues i les 815 del Segrià deixaran de percebre, respectivament, 280.432 i 479.514 euros, la meitat dels quals provindrien de fons comunitaris i estatals, ja que es tracta d'ajuts cofinançats.

La Unió de Pagesos també ha reclamat que no es retallin ajuts a les inversions de les explotacions prioritàries. Els productors han lliurat un manifest al responsable comarcal de la conselleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.