Economia

L'IRTA presenta varietats de fruita més resistents a les plagues

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va presentar ahir en la XXI Jornada Fructícola a Mollerussa noves varietats de fruita dolça que són més resistents a plagues com ara el foc bacterià i, a més, són més gustatives al paladar. Amb això es pretén incrementar el consum de fruita, que aquí encara se situa en nivells inferiors al d'altres països com ara Itàlia o Grècia.

El tècnic de l'IRTA Ignasi Iglesias va explicar que aquestes noves varietats –basades en models dels EUA– es paguen allà a 7 dòlars el quilo, un preu fins a tres vegades més elevat que el de les comunes, com ara la Golden i la Fugi, en poma. Iglesias va explicar que s'han aconseguit fruits amb noves textures més “sucoses, cruixents i aromàtiques” que les fan més “fàcils de menjar”, tot plegat sense estar “manipulades genèticament”, ja que són una “hibridació natural” que els aporta resistència per suportar bé malalties com ara el clivellat o fins i tot el foc bacterià.

Aquestes varietats no seran a l'abast de tots els agricultors ja que s'han limitat a grups de producció que les comercialitzaran amb la seva marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia