Economia

turisme

hotels

Una cadena del Maresme portarà el Savoy de Lloret

Fergus Hotels confirma que vol gestionar un dels establiments tancats el setembre arran del frau de la llum

Encara no disposa de llicència d'activitats

La cadena catalana Fergus Hotels, amb seu a Santa Susanna (Maresme), es vol fer càrrec de l'hotel Savoy, un dels establiments clausurats al setembre per l'Ajuntament de Lloret de Mar arran del frau de la llum i del gas que es va detectar. De moment, la cadena no dóna més detalls de quan vol tornar a obrir portes, però confirma que es posarà al capdavant de l'establiment (de 164 habitacions), regentat fins al setembre per l'empresari José Luis Velasco, juntament amb tres hotels més que també van haver de tancar. En el cas del Savoy, a banda dels deutes amb l'Ajuntament, l'hotel robava la llum i l'empresari acumulava deutes amb Endesa. L'Ajuntament de Lloret de Mar va reconèixer ahir que no tenen informació sobre aquesta iniciativa empresarial, però va confirmar que, ara com ara, l'hotel no disposa de llicencia d'activitats perquè està suspesa per un decret d'alcaldia.

Fergus Hotels gestiona 23 hotels a zones costaneres, inclosos dos hotels actualment a Lloret de Mar i un altre a Platja d'Aro. Els hotels que gestionava l'empresari José Luis Velasco (Marina Sand, Mediterranean Sand, Sun Village i Savoy) tenien deutes amb l'Ajuntament de Lloret de Mar per valor de 450.000 euros en impostos i taxes que no s'havien pagat, a banda de factures sense pagar a Endesa per valor de més de 210.000 euros. A més, robaven la llum, i l'empresa elèctrica va portar el frau al jutjat, per un robatori de consum per valor de vora 168.000 euros. En tres dels hotels es van detectar també “pràctiques il·lícites amb el gas”, que de fet va ser el que va acabar de precipitar el tancament dels establiments hotelers.

Els quatre establiments estan clausurats d'ençà del setembre. Els darrers van ser el Marina Sand i el Savoy, que van haver de tancar el 9 de setembre per un decret d'alcaldia. Amb el tancament sobtat dels tres establiments, aproximadament 130 treballadors van perdre la feina. Esbrinar el deute global que tenien els hotels amb l'Ajuntament no va ser fàcil perquè anaven a noms de diferents societats.

LA XIFRA

450.000
euros
de deute acumulaven els quatre hotels tancats amb l'Ajuntament de Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.