Economia

Montgat no donarà més llicències per a habitatges turístics

L'Ajuntament aprova una moratòria d'un any i redactarà una ordenança

Actualment hi ha quinze pisos registrats

Montgat no atorgarà més llicències per a pisos turístics durant el termini d'un any. El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moratòria destinada a la regulació d'habitatges d'ús turístic i la suspensió de la tramitació de les llicències i els comunicats corresponents. Durant aquest temps, el consistori té previst elaborar una ordenança reguladora que després haurà d'aprovar el ple.

Actualment, el municipi té una quinzena de pisos turístics registrats. Segons Emma Ros, regidora de Promoció de la Vila, la moratòria “parteix de la inquietud que ens han transmès diverses comunitats de propietaris”. Tot i això, a l'Ajuntament no li consta cap denúncia de pisos de lloguer turístic que no tinguin llicència. Ros hi afegeix que la voluntat municipal és “estudiar el tema en profunditat i treballar des de l'arrel tenint en compte, a més, els canvis normatius que es preveuen des de Generalitat”. La moratòria aprovada es pot prorrogar durant un any més en cas que no s'hagi aprovat la nova ordenança reguladora. Amb aquest acord, Montgat se suma a municipis de l'entorn de Barcelona que han començat a regular els pisos turístics, com és el cas de Badalona.

LA XIFRA

15
pisos turístics registrats
hi ha actualment a Montgat, i durant almenys un any no es donaran més llicències.

LA FRASE

Volem estudiar el tema en profunditat i tenir en compte els canvis que preveu la Generalitat
Emma Ros
regidora de promoció de la vila


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia