Economia

Gavà destinarà 2,8 milions a crear 1.000 llocs de treball

El consistori contractarà aturats i ajudarà les empreses que ho facin

El pla inclou formació i inserció dels joves

L'Ajuntament de Gavà ha decidit donar una empenta a les accions municipals que ja s'estan duent a terme per crear llocs de treball amb el pla per a l'ocupació 2016/2017, un programa que destinarà 2,8 milions a la contractació d'un miler de persones. A Gavà hi ha registrades ara 2.796 persones en atur. L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va explicar ahir en la presentació del pla, que té com a lema Gavà impulsa, jo trobo feina, les diferents fórmules que s'aplicaran. “Aquestes accions estan destinades a trobar feina, a generar possibilitats de creació d'autoocupació, a subvencionar les contractacions i a oferir eines formatives a les persones en situació d'atur”, va explicar.

Això es concreta en la contractació, per part del consistori, d'una cinquantena de persones que desenvoluparan de forma temporal tasques administratives, d'atenció al públic i millora dels barris, entre altres. Un altre paquet és el destinat a ajudar una quinzena d'autònoms a crear empreses. També se subvencionaran les empreses de la ciutat que contractin aturats pagant els tres o sis primers mesos de salari brut mensual. L'Ajuntament només contractarà per un sou mínim de 1.075 euros mensuals, un salari que s'exigirà també a les empreses que subvencioni.

El suport a la formació està inclòs en el pla d'ocupació, i es preveu que més de cent persones puguin millorar el seu itinerari professional. Més de 800.000 euros estaran dedicats a la inserció de joves, i més de mig milió es destinaran a programes per a una seixantena de persones que no reben cap prestació o bé cobren la renda mínima d'inserció.

LA XIFRA

2.796
aturats
té ara Gavà, una xifra que es vol reduir amb la creació d'un miler de llocs de treball.

El deute municipal baixarà al 67%

Rosa M. Bravo

El ple de Gavà ha aprovat una amortització de crèdit d'1,9 milions d'euros, que representa una disminució del 10,5% de la despesa financera i l'alliberament de més de mig milió d'euros per a la prestació de serveis. Amb aquesta acció l'endeutament de l'Ajuntament és ara del 73%, i el consistori assegura que a finals del 2017 el deute serà del 67,7%. Des del 2014 el deute s'ha anat reduint dels 51,5 milions de llavors als 33,9 milions actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia