Economia

municipal

urbanisme

El Masnou destina mig milió a dotar el parc Vallmora

També es desenvoluparan com a inversions per al 2017 el pla de xoc per reparar calçades i voreres, i l'adaptació del pas subterrani del carrer Brasil

Tots els grups de l'oposició hi van votar en contra

Amb la voluntat que la ciutadania comenci a gaudir del parc Vallmora, que està en plena fase de construcció i que haurà de ser el gran pulmó verd del Masnou, l'Ajuntament hi destinarà mig milió d'euros d'inversió en el pressupost de l'any que ve. Concretament, aquest import servirà per materialitzar una zona de jocs infantils en aquest espai.

Amb vista al 2017, també està previst desenvolupar el pla de xoc per reparar voreres i calçades del municipi, projecte que també rebrà 500.000 euros cada any durant tot el mandat. En el capítol d'inversions també destaca l'adaptació per a persones amb mobilitat reduïda del pas subterrani del carrer Brasil (381.000 euros), fent realitat una reivindicació de la ciutadania. També estan incloses altres inversions, com ara la finalització del nou pavelló esportiu (220.000 euros). El pressupost va tenir només els vots a favor de l'equip de govern (ERC i CiU), ja que tota l'oposició hi va votar en contra, excepte el regidor del PP, que no va poder assistir al ple. El regidor d'Hisenda, Jordi Matas (CiU), va qualificar el pressupost “de continuïtat”. “Ara volem acabar tot allò que s'ha començat i estem en disposició d'acomplir aquest objectiu”, va explicar.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Frans Avilés, va manifestar que “es fa difícil votar a favor d'un pressupost quan el govern no ha acceptat cap esmena de l'oposició ni aquí ni a les ordenances”. En el mateix sentit es va expressar el portaveu d'ICV-EUiA, Màxim Fàbregas, que a més va voler assenyalar “la maniobra del govern consistent a presentar en una mateixa sessió l'aprovació de les ordenances i del pressupost, a facilitar la informació amb comptagotes i donar únicament set dies a l'oposició per treballar les propostes”. Finalment, el portaveu del PSC, Ernest Suñé, va justificar el vot en contra de la seva formació subratllant el fet que “el govern no ha complert part dels compromisos que tenia escrits” i també va criticar “la manera d'actuar del govern”. Aquest diari va intentar contactar amb la portaveu de la CUP, Sandra Miras, però no va ser possible.

En el mateix ple també es van aprovar les ordenances i taxes per al 2017, que van tenir els vots a favor del govern, l'abstenció del PSC i els vots contraris de la resta de formacions. A grans trets, i segons l'Ajuntament, les taxes per al servei de recollida d'escombraries (domèstiques) i de clavegueram s'han reduït. En el cas de les escombraries, la rebaixa ha estat d'un 14,1% (de 134,20 a 115,28 euros); mentre que en la del clavegueram la quota fixa es redueix un 33% i la variable, un 46,6% a cada tram de consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona
economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

barcelona