Economia

empresa

vaga

Els setze treballadors de Preicar fan vaga

Repetiran les aturades divendres i dilluns fins que els paguin els sous

Els treballadors de l'empresa de fabricació de portes tècniques i sistemes de tancament Preicar van fer ahir una vaga de 24 hores que repetiran cada dilluns i divendres fins que l'empresa els pagui les nòmines pendents. Segons els treballadors, des de l'agost l'empresa només els ha pagat 500 euros i fins ara “no estava disposada a pagar els salaris endarrerits” i es nega a sotmetre's a la mediació convocada pel Tribunal Laboral de Catalunya. Els treballadors van fer ahir al matí una concentració davant l'empresa.

El delegat de la UGT, Juan Manuel Montalbán, subratllava ahir que la situació és “inaguantable” perquè amb “500 euros en tres mesos no es pot viure”. Montalbán va explicar que en els últims anys han passat de ser 50 treballadors a setze arran d'un ERO i un concurs de creditors que “ja s'ha superat”. També denuncien que els salaris s'han reduït entre un 10% i un 15% i que se'ls han retallat alguns drets, com ara pel que fa a roba de treball, revisions mèdiques i manteniment de maquinària.

El secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, va assegurar que ha exigit a la direcció que hi busqui una solució immediatament, perquè la situació dels treballadors de la firma està “al límit”. Casas va denunciar l'actitud del propietari, que “no té cap respecte pels seus treballadors”, i va explicar que s'estan fent tots els esforços per desencallar la situació. Ja s'ha parlat amb la consellera de Treball perquè també forci la mediació. Pel que fa a la situació econòmica de l'empresa, el sindicat assegura que aquest any “no ha empitjorat”.

D'altra banda, fonts de l'empresa van explicar ahir a ACN que van fer una reunió amb els treballadors i que “ha servit per acostar posicions”. Va assenyalar que hi ha hagut un “problema tècnic” amb una comanda important que els ha desestabilitzat els comptes i que s'ha sumat als endarreriments d'alguns clients que no han pagat quan es preveia. Malgrat tot, es diu que la direcció està fent els possibles per solucionar-ho i preveu que “molt probablement” aquesta mateixa setmana pugui pagar una part del que se'ls deu. Aquest 2016, sempre segons fonts de l'empresa, era un any “correcte” i es començava a veure una certa millora, malgrat que un cop s'ha superat el concurs de creditors com és el seu cas la situació continua sent complicada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia