Economia

Els treballadors de Carlomagno, expectants

L'empresa tèxtil d'Igualada vol fer fora els seus 26 treballadors

Empresa i treballadors encara no s'han assegut a negociar en el procés d'acomiadament col·lectiu que vol tirar endavant Carlomagno SL, companyia tèxtil igualadina especialitzada en mitjons fundada el 1945.

Segons ha explicat el Col·lectiu Ronda, representant legal dels treballadors, l'empresa no va presentar en la reunió de dilluns la documentació amb la qual es justifica la situació econòmica i, per tant, l'expedient per extingir la plantilla de 26 treballadors. Dijous tenen una nova reunió i, després d'accedir a la documentació que presenti l'empresa, els advocats dels treballadors volen tenir temps suficient per estudiar-la.

La plantilla considera “incompatible” el procediment d'acomiadament col·lectiu que vol engegar Carlomagno amb el pre-concurs de creditors que ha presentat l'empresa. No s'expliquen com volen fer fora la plantilla quan alhora cerquen de renegociar els seus deutes. Els treballadors fa dos mesos que no cobren i l'empresa arrossega un deute d'aproximadament tres milions d'euros.

La plantilla, evidentment, no comparteix la decisió del tancament i un dels treballadors considera que Carlomagno “després de 70 anys és una marca consolidada que té el seu espai en el mercat”. Tot i les dificultats per les quals ha passat l'empresa, “encara es podria mantenir l'activitat”.

L'empresa ja va presentar fa un any i mig un ERO per reduir la seva plantilla que finalment va afectar deu treballadors. Mesos abans havia començat la seva implantació a Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.