Economia

Iberpotash exporta 30.000 tones de sal als Estats Units

El material es farà servir per a les carreteres glaçades i l'empresa vol potenciar les exportacions al país

L'empresa ICL Iberia- Iberpotash ha iniciat aquesta setmana des del port de Tarragona un carregament de 30.000 tones de sal de desgel. L'objectiu és l'exportació perquè s'usi en carreteres a la costa est del país americà, el principal consumidor mundial d'aquest producte a causa d'uns hiverns rigorosos i una àmplia xarxa viària que comunica aquesta àrea densament poblada. “Amb hiverns molt rigorosos, les quantitats que exportem són molt superiors, però últimament hi ha hagut hiverns suaus i no hi ha hagut quantitats tan altes”, ha explicat el cap de vendes de sal, Ramon Vilaseca.

El grup ICL porta a terme l'enviament del seu producte aprofitant el retorn logístic de vaixells que provenen de Nord-amèrica i descarreguen al Mediterrani. La sal que s'exporta als Estats Units s'ha treballat perquè sigui la més adequada per al mercat americà, amb qui l'empresa va començar, de manera més esporàdica, relacions comercials en vaixell l'any 2008. De cara al 2017, la companyia espera augmentar substancialment el volum de producte exportat als Estats Units. Actualment, Iberpotash exporta el 80% de la seva producció.

Els camions carregats de sal van començar a arribar ahir al port de Tarragona –en el futur es pretén poder-ho fer des del de Barcelona– i es compta que aquest vespre s'iniciï el viatge, que durarà unes dues setmanes.

LA XIFRA

2
setmanes
tardarà el carregament de sal a fer el viatge en vaixell des del port de Tarragona fins als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia