Distingeixen 15 establiments històrics
Són comerços i empreses gironines que tenen entre 50 i 130 anys
Les Cambres de Comerç de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós i la Diputació de Girona van distingir ahir quinze establiments històrics de la demarcació. Són comerços i empreses que aquest any han fet entre 50 i 130 anys. Els establiments guardonats van ser: el restaurant Sant Cristòfol (1963), de Riudellots de la Selva; Reparacions Joma (1962) i Perfums Bachs (1966), de Girona; Simon (1916) i Curós Espigulé (1965), totes dues d'Olot; Masias (1941), de Sant Joan les Fonts; la pastisseria Figueras (1916), de Banyoles; Jardineria Martí (1966), de Figueres; Casademont Castelló (1964), de Castelló d'Empúries; la carnisseria Casas (1943), de l'Escala; Seleccions Conxa (1963), de Salt, i, de Sant Hilari, la fonda Rita (1916), el supermercat Suma La Bodega (1963), Can Jombo (1912) i la granja Tívoli (1886), que és l'establiment més antic de tots els que es van distingir ahir.
El lliurament de guardons va ser presidit pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que va recordar que totes aquestes empreses han nascut al territori i son familiars “Són empreses que n'han vist de tots colors perquè amb tots aquests anys el món ha canviat molt i s'han hagut d'adaptar i innovar”, va dir Baiget que va assegurar que “aquí hi ha valors que han fet gran aquest país”.
El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, durant la presentació de l'acte va recordar la figura de Narcís-Jordi Aragó, traspassat l'agost passat, del qual va dir que recordava “la minuciositat i lliurança amb què repassava la documentació de cada establiment presentat als premis”. Va assegurar també que “un establiment antic és tota una garantia per a consumidors” i que “és un establiment que mereix tota la nostra confiança”.
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va assenyalar que les petites i mitjanes empreses s'han vist afectades per la crisi i que “en molts casos no només s'han vist perjudicades per un descens de les vendes, sinó també perquè han hagut de competir amb grans multinacionals que han arribat i s'han consolidat en el territori”. “Afortunadament, sembla que la tendència d'aquesta darrera dècada, tan complicada per les pimes, comença a virar”, va dir.