Economia

DO COSTERS DEL SEGRE

Els cellers del Pallars visiten la Toscana

‘Al teu gust' acompanya els cellers pallaresos a conèixer la regió italiana

Una vintena de representants dels cellers de la subzona Pallars de la DO Costers del Segre van viatjar la setmana passada a la regió italiana de la Toscana, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l'Ajuntament de Tremp, amb l'objectiu de conèixer experiències vitivinícoles d'aquell territori. L'intercanvi s'ha dut a terme principalment a la zona de Bolgheri, una regió que en els últims cinquanta anys ha fet un desenvolupament destacable lligat a l'explotació vitivinícola. A més, allí hi ha cellers reduïts, principalment empreses familiars i amb un recorregut temporal no molt extens, característiques extrapolables al Pallars.

Les visites als diferents cellers, set en total, i a la seu d'una associació de productors de vi, oli i altres productes, a Livorno, així com l'allotjament i els restaurants on s'han fet les pernoctacions i els àpats, han permès veure i aprofundir en les iniciatives i maneres de fer, majoritàriament basades en el treball en xarxa, que han ajudat aquesta zona en el seu posicionament al mercat del vi i l'atracció de turisme.

En conjunt, l'intercanvi ha servit per veure una experiència d'èxit en la projecció del món del vi com a motor de desenvolupament local i els participants, una vegada a casa, el valoren molt positivament.

Vins a l'alça

El Pallars està fent els primers passos per recuperar els cultius de vinya i l'elaboració de vi. Una activitat estesa a tot el territori fins a mitjan segle XIX, en què pràcticament va desaparèixer a conseqüència de la fil·loxera.

Actualment, a les comarques pallareses hi ha nou cellers en actiu. El repte ara és donar-se a conèixer a fora i fer que la gent valori els trets diferencials que l'alçada dóna a aquests vins. Un reconeixement que recentment ja ha arribat per part d'un dels tastadors de la prestigiosa Guia Peñín, que en la seva última visita a la DO Costers del Segre va ressaltar especialment la subzona Pallars, de la qual va destacar l'alta qualitat dels seus vins. La Guia Peñín està considerada com el manual de vins referent a l'Estat espanyol, i les seves puntuacions esdevenen cabdals per tots els vins valorats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cambra i l’ajuntament de Blanes sumen esforços per impulsar el teixit empresarial i l’ocupació

BLANES

La Fira del Vehicle d’Ocasió exposarà més de 400 cotxes de 16 concessionaris en tres dies

FIGUERES

L’Espai Gironès sorteja 15.000 euros en compres a l’Alcampo

SALT
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona