Economia

treball

infraccions

El nombre d'infraccions al camp en matèria laboral baixa un 6%

La majoria de vulneracions detectades pels inspectors de Treball són faltes comeses en les altes a la Seguretat Social

La Subdelegació del Govern de l'Estat manté que continuarà treballant per evitar els casos d'explotació

Els empresaris del sector agrícola cada vegada estan “més conscienciats'' que les coses s'han de fer bé. Són manifestacions de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ahir durant la presentació de les dades d'activitat de la Inspecció de Treball a la demarcació. Inspectors i sotsinspectors de Treball, acompanyats dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil, han dut a terme aquest any 145 visites a explotacions agrícoles, una tasca que els ha permès aixecar 15 actes per infracció. Representa un descens del 6,2% respecte de les 16 infraccions detectades la campanya passada. D'aquestes 15 actes per infracció, vuit s'han aixecat per faltes comeses en les altes a la Seguretat Social, una per contractació irregular d'estrangers, tres en matèria de salaris i tres més per incompliment d'altres variants de la normativa vigent.

Administració, patronal i sindicats van fer balanç ahir de la campanya. Mantenen que la valoració és positiva. No obstant això, aquesta valoració general no amaga l'existència encara de condicions precàries que afecten el que anomenen “petit col·lectiu'' d'immigrants. Han estat treballant en unes condicions “semblants a l'esclavatge” amb sous de quatre euros l'hora. A més, segons denuncia el sindicat CCOO, aquests treballadors s'han vist obligats a haver de pagar per disposar d'un habitatge sobreocupat.

La Subdelegació del Govern de l'Estat i la Inspecció de Treball s'han compromès a treballar perquè aquestes condicions lamentables de treball no es repeteixin l'any que ve. La subdelegada destaca que els empresaris agrícoles cada vegada tenen més clar que les coses s'han de fer bé si no volen rebre les conseqüències negatives del seu “egoisme” a l'hora de fer contractacions. Manso també va explicar que la contractació en origen de temporers continua baixant i aquest any s'ha reduït un 1,5%, amb un total de 252 treballadors. La subdelegada manté que es continua treballant per mantenir el compromís de fer baixar aquestes contractacions i prioritzar la dels treballadors autòctons.

D'altra banda, des del sindicat Asaja, Pere Roqué ha demanat a la subdelegada que faci pressió a Madrid perquè no es retalli la subvenció per a la contractació d'assegurances agrícoles i evitar que hi hagi una pujada del 25%.

LA XIFRA

4
euros l'hora és el salari que han cobrat alguns temporers que han treballat en règim quasi d'esclavatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona