Economia

Iberpotash produeix la primera sal ‘vacuum' a la planta de Súria

La nova planta d'ICL Ibèria (Iberpotash) encara la recta final de la seva posada a punt i ja ha començat a produir la primera sal vacuum (d'alta puresa) a les instal·lacions de Súria. L'empresa minera ha facilitat imatges en les quals es pot observar la fàbrica fumejant, ja gairebé a ple rendiment. Un cop estigui del tot en marxa, la planta serà capaç de produir de manera regular sal d'alta qualitat per abastir els mercats internacionals. Tota la sal que surti de Súria la comercialitzarà la multinacional AkzoNobel, amb la qual ICL té un contracte exclusiu signat per als pròxims trenta anys.

També avança la rampa que s'està construint a la mina de Cabanasses, una obra “de gran complexitat”, segons ICL. Farà gairebé cinc quilòmetres de llargada i baixarà a una profunditat de 900 metres, amb un pendent proper al 20%, “travessant estrats amb resistència molt variable i aportacions puntuals d'aigua”. Ja hi ha excavats tres quilòmetres i s'espera que estigui totalment acabada a mitjan 2018. Fonts de l'empresa han explicat que “la gran complexitat tècnica de les obres ha obligat a allargar els terminis” inicialment previstos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia