Economia

Municipal

Arenys de Mar aprova el pressupost per a l'any que ve sense cap vot en contra

El govern i un regidor de la CUP hi van donar suport, mentre que la resta de forces es van abstenir

La partida de Benestar Social s'acosta al milió d'euros

El govern d'Arenys de Mar –format per ERC, el PSC, CiU i ICV-EUiA– va aprovar el pressupost municipal per a l'any que ve sense cap vot en contra per part de l'oposició. El to cordial i constructiu per part de tots els grups polítics va presidir el debat sobre el pressupost, que va tenir els vots a favor del govern i d'un dels dos regidors de la CUP. La resta de formacions –Junts per Arenys (JxA), el PP i l'altre regidor de la CUP– van optar per abstenir-se.

“Tots hem apostat perquè sigui el pressupost més social dels darrers anys i fins i tot de la història”, va manifestar l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC). En aquest sentit, els comptes del municipi per al 2017 reflecteixen un increment d'un 9,82% dels recursos econòmics cap a la regidoria de Benestar Social, un fet que es tradueix en una xifra que s'acosta al milió d'euros. Així, el govern preveu destinar més recursos al servei d'assistència domiciliària i a prestacions econòmiques de caràcter social. Pel que fa a les inversions, el govern municipal hi destinarà més d'1,6 milions d'euros, dels quals 977.544 euros seran per a actuacions urbanístiques. De fet, es preveu que durant el 2017 es duguin a terme fins a 32 obres d'envergadura a la vila, entre les quals destaca la urbanització del nou tram cobert de la Riera, la rehabilitació de les lloses de la Riera o la remodelació del tram entre sa Clavella i el Tossol. A les inversions, cal sumar-hi les que no es van poder portar a terme durant el 2016.

“Aquest pressupost té el nostre segell, l'hem treballat i ens hi sentim còmodes”, va afirmar el portaveu de JxA, Estanis Fors. En la mateixa línia es va expressar Belén Quintero (PP), mentre que el portaveu de la CUP, David Caldeira, va justificar la disparitat de vot del seu grup dient que hi ha aspectes dels comptes que no comparteixen, però, en canvi, sí que s'hi han incorporat propostes seves.

LA XIFRA

32
actuacions
urbanístiques de diferent magnitud preveu fer l'Ajuntament d'Arenys de Mar el 2017.

Rebaixa del gravamen de l'IBI

També es va aprovar, per unanimitat, modificar l'ordenança municipal sobre l'impost de béns immobles (IBI). L'Estat ha aplicat un augment del 3% en les finques en què feia més de deu anys que no s'havia revisat el valor cadastral, de manera que l'Ajuntament abaixa el tipus de gravamen aplicat en aquest impost perquè passi del 0,769 al 0,747 amb l'objectiu que el rebut del 2017 de l'IBI es mantingui congelat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia