Economia

Municipal

El comerç d'Empuriabrava necessita estructurar-se

Un estudi de la Cambra de Comerç recull els punts febles i el potencial del comerç a la marina

La zona blava és una de les queixes dels comerciants

La limitació en l'oferta d'aparcament públic gratuït, l'absència d'un model de turisme singular, el mal estat de la via pública, i l'absència d'una entitat única de comerciants capaç de liderar el sector, són els principals punts febles que es detecten en el comerç d'Empuriabrava. Pel que fa als punts forts, es destaca l'obertura de nous establiments durant el darrer any, el domini d'establiments oberts tot l'any, l'existència d'establiments amb més de tres dècades d'antiguitat, i el fet que la major part dels comerciants consideren que cal una reforma integral d'Empuriabrava i que estan disposats a assumir la seva part de responsabilitat.

Aquestes són les principals conclusions que recull un estudi sobre el comerç d'Empuriabrava que ha realitzat la Cambra de Comerç de Girona. L'estudi el va encarregar l'Ajuntament i és el resultat d'un treball de camp que es va fer a l'estiu recollint informació de 299 establiments dels 522 que existeixen a Empuriabrava (74 són locals buits i la resta són locals amb què no es va poder contactar o que no van respondre).

L'estudi suggereix per dinamitzar el sector la creació d'una associació empresarial comercial i turística, amb gestió professionalitzada per determinar prioritats d'actuació. Altres línies de treball són la planificació anual d'accions de dinamització i fidelització del client o la definició del producte Empuriabrava per crear un pol d'atracció comercial turístic i costaner.

Pel que fa al tema de l'aparcament (la zona blava és una de les principals queixes dels comerciants), l'estudi aposta per una col·laboració pública i privada entre l'ens gestor i els comerciants. Des de l'Ajuntament, l'alcalde, Salvi Güell, explica que prenent com a base aquest estudi es determinarà quines actuacions es poden prioritzar, però una de les primeres serà la potenciació d'una entitat que coordini tot el sector i el pugui dinamitzar.

Pel que fa la zona blava que entra en funcionament a l'estiu, el govern municipal ja va anunciar que l'Ajuntament està lligat per un contracte que no permet prescindir-ne immediatament. “En tot cas, haurem de parlar amb l'empresa per trobar més fórmules, tot i que això ja s'ha fet força”, diu l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR