Economia

Economia

Els secrets del formatge artesanal

La formatgeria Betara d'Olost preveu tancar el 2016 amb un increment de facturació d'entre un 5% i un 10%

Compta començar a produir uns 1.500 litres setmanals de llet

Distingits internacionalment quatre anys consecutius amb diferents premis dels World Cheese Awards, la formatgeria Betara d'Olost ha decidit fer un pas endavant per consolidar el seu projecte. L'empresa ha posat en marxa una ecogranja escola a Sant Boi de Lluçanès. Es tracta d'una iniciativa per difondre a un públic familiar el procés que hi ha al darrere de l'elaboració dels formatges. Amb tot, l'ecogranja va néixer per poder abastir l'empresa de llet d'ovella ecològica per elaborar els formatges, segons explica a l'ACN el propietari, Ramon Berengueras, que assegura que és una de les poques granges d'ovella ecològica que hi ha al país. La formatgeria preveu tancar el 2016 amb un creixement d'entre un 5% i un 10% i una facturació al voltant d'1,5 milions.

El desembre del 2014, el productor que subministrava la llet d'ovella ecològica a Betara va deixar de fer-ho i, davant la important demanda d'aquest tipus de formatge, l'empresa va decidir aventurar-se a construir la seva pròpia granja d'ovelles ecològiques. Dos anys després, però, encara no s'ha pogut produir ni un litre de llet, explica Berengueras. Tot i això, veu el futur amb optimisme, ja que acaba de néixer el primer xai. Ara la granja té 150 ovelles i moltes estan prenyades.

La intenció de Berengueras és que a principis d'any s'obtingui de manera regular llet d'ovella i progressivament arribar a produir al voltant d'uns 1.500 litres setmanals. La idea de l'escola ha arribat més endavant, per l'interès de Berengueras que els nens i nenes puguin veure de primera mà d'on surten els formatges. Fa relativament poc que han començat les visites, adreçades de moment a un públic familiar, però amb la intenció d'estendre-les a les escoles. També s'ofereixen tallers monogràfics com ara el de la llet, el tastet de formatges, donar menjar a una ovella petita o el de llana, quan és la temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona