Economia

Municipal

La nova rotonda perjudica un negoci d'Empuriabrava

El propietari del Butterfly Park considera que la seva activitat ja no és viable perquè el seu espai d'aparcament s'ha reduït a la meitat per la rotonda, i diu que s'haurà de traslladar a un municipi veí

“Ens quedem amb només la meitat de l'aparcament que teníem i la nostra activitat ja no és viable”, diu Bob Genese, el propietari del Butterfly Park d'Empuriabrava. La nova rotonda, que va entrar en servei el mes de desembre passat a la intersecció de la carretera vella de Castelló d'Empúries a Empuriabrava, ha expropiat uns 500 metres quadrats de l'aparcament d'aquest parc, on es poden observar aus (molts lloros), però també cérvols i altres espècies en semillibertat i en una mena de zoo. El Butterfly Park es va crear el 1999 i, segons Genese, atrau visitants tot l'any, però especialment els mesos de juliol i agost, quan, segons Genese, l'aparcament sempre quedava ple. Les obres de la rotonda i més concretament el desviament d'un camí afectat per la nova infraestructura han reduït la capacitat per a 50 vehicles a la meitat. Però sobretot, segons Genese, afectarà l'entrada d'autocars, que no podran maniobrar. “Rebem uns 50 autocars a l'any, grups i escolars que ja no podrem assumir”, diu el propietari.

Genese recalca que no està en contra de la rotonda si es considera necessària, però critica la mida desproporcionada, segons ell, de l'equipament, i que no s'hagi pogut trobar solució al seu problema. “He intentat durant més d'un any i mig negociar i parlar amb la Diputació i Ajuntament, sense resultat; ens haurem de traslladar”, lamenta Genese, que ha anunciat la decisió a través de les xarxes socials, on ha rebut el suport de visitants del parc.

Des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, l'alcalde, Salvi Güell –tot i recalcar que l'obra l'ha fet la Diputació–, assegura que es va rebre el propietari a l'Ajuntament i fins i tot se'l va acompanyar a la Diputació per intentar solucionar el problema. “No ens fa gens de gràcia perdre un negoci al municipi, vull confiar que no tot està perdut i que aquest problema s'arreglarà”, hi afegeix Güell. Genese, però, considera que ja té clar que no pot mantenir-se al lloc actual i avança que ja té altres terrenys a la carretera de Roses i que el trasllat es farà el 2018.

És la segona polèmica provocada per aquesta nova rotonda; la primera va ser entre la direcció del Parc Natural dels Aiguamolls i la Diputació, per l'impacte de l'equipament en un paratge situat dins el perímetre del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat