Economia

societat

Vuit homes concentren la mateixa riquesa que la meitat de la població mundial

Bill Gates, Amancio Ortega, Warren Buffett, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Larry Ellison i Michael Bloomberg sumen el mateix que 3.600 milions de persones

Vuit persones, empresaris i homes tots, acumulen la mateixa riquesa que la meitat de la població mundial pobre, és a dir, 3.600 milions de persones. Si més no, així ho denuncien les dades facilitades per Oxfam amb motiu de la celebració aquesta setmana del Fòrum Econòmic de Davos, que congrega 40 caps d'estat i de govern.

Es tracta de Bill Gates, fundador de Microsoft (75.000 milions de dòlars); Amancio Ortega, fundador d'Inditex (67.000 milions de dòlars); Warren Buffett, director de Berkshire Hathaway (60.800 milions de dòlars); Carlos Slim, propietari del Grup Carso i accionista d'FCC (50.000 milions de dòlars); Jeff Bezos, fundador d'Amazon (45.200 milions de dòlars); Mark Zuckerberg, president de Facebook (44.600 milions de dòlars); Larry Ellison, cofundador d'Oracle (43.600 milions de dòlars); i Michael Bloomberg, fundador de Bloomberg LP (40.000 milions de dòlars).

Segons Oxfam, de mantenir-se la tendència actual, en 25 anys ja hi haurà algú al món que serà bilionari, és a dir, que tindrà tanta riquesa com tota l'economia espanyola, actual. Això suposaria, per fer-se una idea, que aquesta persona hauria de malbaratar un milió de dòlars al dia durant 2.738 anys per gastar tota la seva fortuna.

En el cas concret de l'Estat espanyol, segons l'informe, tres persones acumulen la mateixa riquesa que el 30% més pobre de l'Estat. Tres persones tenen el mateix que 14,2 milions d'espanyols.

La directora executiva d'Oxfam Internacional, Winnie Byanyima, ha explicat que, “quan una de cada deu persones en el món sobreviu amb menys de 2 dòlars al dia, la immensa riquesa que acumulen només uns pocs resulta obscena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia