Economia

fira de l'oli

Bones vendes a la Fira de l'Oli i de les Garrigues

El balanç és de 69.000 litres venuts, en el context d'una collita curta, i 72.000 visitants

La 54a Fira de l'Oli i les Garrigues, que va tenir lloc el cap de setmana, fa un balanç satisfactori de vendes i assistència. L'Ajuntament de les Borges Blanques calcula en 72.000 els assistents a l'esdeveniment, i, encara que l'entrada és lliure, en determinats moments, com ara dissabte a la tarda, costava obrir-se pas pels passadissos del pavelló.

Enguany, la fira ha apostat per estands més reduïts i ha donat així l'oportunitat a petits elaboradors de mostrar i vendre el seu producte. Trobada tradicional de compra d'oli per a tot l'any, la collita d'enguany és curta a causa de la sequera i les vendes van ser altes, segons constataven alguns dels expositors del sector, una trentena. El consistori borgenc assenyala que s'hi han venut 69.000 litres d'oli, “xifra que no s'havia assolit mai”. L'alcalde, Enric Mir, ha destacat: “S'ha aconseguit el propòsit marcat fa sis anys, que era situar la fira a l'altura del producte.” Les xerrades, les presentacions i el nou espai de tast d'oli han atret força públic.

Un any més, la fira ha congregat al llarg del cap de setmana consellers del govern i representants de partits polítics, però enguany la llista és encara més llarga. Inaugurada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'han visitada tres consellers. També la cap de l'oposició, Ines Arrimadas, i Xavier Garcia-Albiol, del PP, tot i no estar-hi convidats oficialment.

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, també present, ha avalat la fira: “Tenim un sector dinàmic, que mira al futur, s'organitza i fa propostes.”

Millor oli per a la cooperativa Camp de Cervià

La votació del públic assistent va atorgar a la cooperativa Camp de Cervià el premi al millor oli. També es van elegir els millors olis de la fira. En la categoria de millor oli fruitat verd amarg va guanyar Camp de Bovera, i l'accèssit va ser per a Camp de Bellaguarda. En la categoria de fruitat verd dolç va guanyar el Molí Gabriel Alsina, i l'accèssit va ser per al Molí dels Torms. En la categoria de millor fruitat madur, va vèncer la Cooperativa de la Granadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia