Economia

fira de mollerussa

Fira de Mollerussa pretén superar aquest any els 9 milions d'euros en vendes

Dedica tres salons a l'automoció: la Fira de Sant Josep, l'Autotrac i l'Autotardor

Entre les tres fires van atreure més de 200.000 visitants el 2016

Sant Josep i el Saló de l'Automòbil obriran, del 16 al 19 de març, el calendari firal de Mollerussa d'aquest 2017. La fira de maquinària agrícola de referència a Catalunya arriba a la 145a edició i preveu superar els 300 expositors, entre els quals hi haurà enguany els provinents del sector dels tractors, que hi acudeixen amb caràcter bianual.

Pel que fa al volum de vendes, s'espera tornar a superar la xifra de l'any anterior, que, juntament amb Autotrac i Autotardor, va arribar als 8,8 milions d'euros. “Si arribem a la xifra d'entre nou i deu milions, serà un rècord des que hi ha l'històric que portem comptabilitzat a les fires”, va manifestar ahir l'alcalde de Mollerussa i president de l'ens firal, Marc Solsona, que va valorar aquesta fita com un èxit “molt potent”.

Fira de Mollerussa torna a programar enguany un total de nou salons. El 2016 hi van passar prop de 210.000 persones, 30.000 més que fa un any, i es van consolidar els dos que es van estrenar el 2016: la Fira E-Vents (del 24 al 26 de novembre) i la Drone Party. Aquesta darrera canvia de data per celebrar-se a finals de març (del 31 de març al 2 d'abril), igual que l'Expoclàssic, que es tornarà a programar al maig (dies 6 i 7), com en els seus inicis, i no pas al setembre, com s'ha fet en les darreres edicions.

El director de l'ens firal de la capital del Pla d'Urgell, Poldo Segarra, va destacar que el calendari de salons per aquest 2017 és “complet i vol assentar, mantenir i potenciar les dues fires noves de l'any passat”.

El conjunt del calendari per aquest 2017 el completen la 29a edició d'Autotrac, del 7 al 9 d'abril; Lo Vermutet, una iniciativa que se celebra alguns diumenges durant els mesos d'estiu; el 16è Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa, que té lloc el 24 de setembre; la 23a Fira Autotardor, del 20 al 22 d'octubre; i, per acabar, la 10a Mollerussa Lan Party.

El pressupost de Fira de Mollerussa per aquest 2017 ascendeix a 730.000 euros. Durant la presentació del calendari també s'ha donat a conèixer la nova imatge que s'aplicarà als cartells promocionals de cadascun dels salons programats per aquest any.

Aliances amb nous sectors tecnològics

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va avançar que en l'àmbit firal s'està treballant per crear aliances amb nous sectors tecnològics per poder complementar el calendari i continuar sent pioners.

També va insistir a reivindicar la necessitat d'arribar a algun tipus d'acord entre “esdeveniments firals de la mateixa tipologia que pugui haver-hi al conjunt de les terres de Lleida” per guanyar en competitivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia