Economia

Economia

L'atur dona una treva al gener i tan sols creix un 0,6%

Cau un 12,38% interanual però són prop de 454.000 les persones sense feina

Creix la contractació indefinida

L'atur es va mantenir estable durant el mes de gener amb un creixement del 0,6% que es va traduir en 278 nous desocupats en relació amb el desembre passat. Amb tot, el nombre d'aturats va caure un 12,38% si es compara amb el gener de l'any passat (64.167 aturats menys) i deixa una xifra de 453.923 persones sense feina en el conjunt de Catalunya, segons dades fetes públiques ahir pel Ministeri de Treball. A la demarcació de Barcelona, l'atur va caure tant en termes mensuals com interanuals i a la resta de demarcacions del país, només en termes anuals. El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, es va felicitar pel fet que amb les dades del gener “ens acostem a èpoques anteriors a la crisi”, però va tornar a insistir que cal “seguir millorant la qualitat de l'ocupació”.

Amb tot, Ginesta va destacar l'augment interanual de la contractació indefinida (16,9%) per sobre de la contractació temporal (10,9%), la qual cosa assenyala que “comencen a créixer el nombre d'empreses que aposten per l'estabilitat, com defensa el govern des del primer dia”. Segons Ginesta, des de l'any 2013 s'ha reduït de manera progressiva el nombre de persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la desocupació es manté a la baixa des de fa 43 mesos seguits.

Amb tot, els sindicats demanen estar amatents i CCOO de Catalunya recordava ahir mateix que l'any 2017 ha començat amb 171.000 persones desocupades més que l'any 2008. La UGT, per la seva banda, insistia a recordar les persones que cobren algun tipus de prestació per desocupació, del tot insuficient per mantenir un nivell de vida digne. Així, recordava que “un 71% dels aturats registrats al SOC (323.635 persones) cobren una prestació màxima de 426 euros o ja no cobren res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia