Economia

L'aeroport de Girona continua empitjorant

L'equipament gironí ha perdut un 13,8% de passatgers durant el gener

Mal inici d'any per a l'aeroport de Girona-Costa Brava. Segons recull l'estadística que periòdicament elabora Aena, l'equipament ha perdut un 13,8% de passatgers durant el mes de gener i ha registrat la pitjor dada dels últims tretze anys. Al llarg del primer mes del 2017, han passat per l'aeroport 40.744 viatgers. La davallada del nombre de passatgers també va en consonància amb una altra: la del nombre d'operacions. En concret, aquest gener s'han fet 751 aterratges i enlairaments d'aeronaus des de la pista de Vilobí d'Onyar (un 5,7% menys que ara fa un any).

Si s'analitzen les dades per companyies; com és evident, la firma de baix cost Ryanair torna a concentrar els tràfics. De fet, gairebé nou de cada deu viatgers que es van enlairar o aterrar des de Vilobí anaven amb avions de la companyia irlandesa. En concret, 35.186 persones.

La segona companyia que va transportar més passatgers durant el gener –això sí, a una gran distància de Ryanair– va ser Pobeda Airlines. En total, 3.058 viatgers van volar entre Girona i Moscou amb aquesta companyia durant el mes passat. A Ryanair i Pobeda les segueixen Titan Airways (918 passatgers) i Ibertour Servicios Aéreos (679 passatgers). Les dades del gener, a priori, no són esperançadores per a la temporada d'hivern. Caldrà veure, però, quin efecte tindran els vols xàrter especialitzats a portar esquiadors. Unes operacions que van començar a principis de febrer.

En total, hi haurà 26 vols xàrter (tretze arribades i tretze sortides) que enllacen Vilobí d'Onyar amb Suècia. S'enlairaran o aterraran cada diumenge fins al 26 de març. Els vols els gestionen les companyies Malmoe Aviation i Smartlynx.

Més enllà de l'hivern, però, les previsions sí que indiquen que aquest 2017 l'aeroport Girona-Costa Brava pot recuperar passatgers. Sobretot en temporada d'estiu, perquè ja hi ha hagut companyies (com ara Ryanair, Jet2 i Pobeda) que han anunciat més rutes i vols des de Vilobí d'Onyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona