Una empresa de reciclatge es vol instal·lar a l'antiga Lear
L'Ajuntament de Roquetes negocia un acord de lloguer amb opció de compra del complex industrial amb Epitex Catalunya
Es preveuen crear, d'entrada, un centenar de llocs de treball
El tancament de Lear a Roquetes (Baix Ebre) va suposar l'acomiadament de 500 treballadors. Des de fa set anys, les naus que eren a la carretera de Roquetes als Reguers, ocupades fins llavors per l'empresa de components per a l'automoció, estan buides, però és una situació que canviarà en breu.
L'Ajuntament de Roquetes té “molt avançat” un acord amb l'empresa Epitex Catalunya per tornar l'activitat al complex industrial. L'empresa està dedicada al reciclatge d'electrodomèstics i ordinadors i s'ha interessat per ocupar tot el complex industrial: 13.249 metres quadrats de superfície en una parcel·la de 31.000 metres quadrats amb espai per a possibles ampliacions.
“L'empresa està dedicada al triatge i reutilització de material industrial i, com que tracta amb material voluminós, necessita una gran quantitat d'espai”, detalla el regidor de Promoció Econòmica, Josep Codorniu, que crida a la prudència. L'acord, segons explica, encara està pendent dels últims detalls. Admet, però, que les negociacions estan molt avançades: “Si la inversió s'acaba materialitzant serà molt positiva per a Roquetes i per a les Terres de l'Ebre”.
L'empresa preveu crear entre 100 i 200 llocs de treball directes. La planta seria única a l'Estat espanyol i només n'existeixen dos més de característiques semblants a Europa, segons el consistori. “El tipus de treball és molt manual, per això, es preveu la creació d'una gran quantitat de llocs de treball”, precisa Codorniu.
En el marc del pla de reindustrialització, l'Ajuntament va adquirir els terrenys, amb l'objectiu que esdevinguessin un pol d'atracció per a noves activitats.
LA FRASE
LA XIFRA
Tenen cautela per evitar decepcions
El govern de Roquetes insisteix en el fet que cal tenir cautela: l'acord no està tancat, tot i que l'Ajuntament treballa perquè les negociacions arriben a bon port. El govern vol evitar més decepcions com la que va comportar, fa dos anys, l'intent fallit d'emplaçar-hi una empresa dedicada a la construcció de cases prefabricades. L'Ajuntament va arribar a subhastar els terrenys, però “un problema financer” de l'empresa que ho havia de comprar va frustrar l'operació. En aquest cas, el consistori negocia amb l'empresa el lloguer de les instal·lacions amb opció a compra.
Fa poc més de dos anys, l'interès va venir d'una firma de capital estranger, que es dedicava al negoci de les cases prefabricades. La intenció era crear-hi un mínim de 30 llocs de treballs. Les converses estaven avançades, però depenien d'un acord administratiu que no va arribar. L'últim informe de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV constata que en l'economia ebrenca es continua dibuixant una línia ascendent, amb el contrapunt, però, de la indústria, que baixa lleugerament.