Economia

La cuina gironin a l'espai Òpera Samfaina

Cuiners gironins han elaborat un menú per promocionar plats singulars

L'Espai Gastronòmic Òpera Samfaina de Barcelona incorpora un menú inspirat en les comarques gironines que té com a objectiu promocionar i donar a conèixer alguns dels seus productes i plats singulars. El menú ha estat dissenyat per diferents cuiners i pastissera de refè ncia com ara Josep Masó del restaurant bEAuTy, Anna Casadevall de la Xicra, Montserrat Fontané mare dels germans Roca del Celler de can Roca, i Anna Sans de la Pastisseria Sans. Tots ells s'han inspirat en les comarques gironines per elaborar els plats: El Trinxat de la Cerdanya (Josep Maria Masó); el Suquet de Calella de Palafrugell (Anna Casadevall); el Fricandó de Vedella de Girona (Montserrat Fontané), i tot acompanyat per anxoves El Xillu de l'Escala i els Bisbalencs de la Pastisseria Sans. El menú gironí serà el punt de partida per les altres tres demarcacions de Catalunya que portaran la seva gastronomia a l'Òpera Samfaina.

Fusionar gastronomia, oci i cultura en una experiència de surrealisme, muntatge escènic i tecnologia, és la proposta d'Òpera Samfaina. Es tracta d'una aposta que compta amb segell de l'artista audiovisual Franc Aleu i dels germans Roca que han volgut apropar a la ciutadania i als visitants l'imaginari cultural català utilitzant la tradició gastronòmica i les arts audiovisuals.

Referents gironins

Alguns dels referents de la cuina gironina s'han unit per elaborar el menú gironí. Josep Maria Masó,d els restaurant bEAuTy, de Llívia, elabora una cuina de producte amb arrels al Pirineu, de temporada i ecològica.

Montserrat Fontané, cuinera de tota la vida, dirigeix el seu equip de cuina, supervisa i dissenyar els menús que se serveixen en el seu negoci, Can Roca de Girona, a prop del dels seus fills, el Celler de can Roca.

L'Anna Casadevall, cuinera i la Montse Solé, propietària de Can Xicra de Palafrugell construeixen els plats des de l'antiguitat a la contemporaneïtat, sense perdre l'essència de l'Empordà.

L'Anna Sans, de la Pastisseria Sans, dirigeix l'establiment que la família regenta a la Bisbal d'Empordà . El seu producte estrella és el Bisbalenc, que està enregistrat per ells des del 1966.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

El banc BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferencia internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida