Economia

economia

L'Estació Nàutica de la Ràpita genera un impacte econòmic d'1,4 milions

La plataforma publicoprivada agrupa més de 80 socis amb una activitat que representa un 22,3% del PIB

Es calcula que ha creat uns 25 llocs de treball

L'Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita ha generat durant l'últim any un impacte econòmic d'1,4 milions d'euros, segons un estudi encarregat per la plataforma publicoprivada a la consultora Baldrick&Munitz. I en els últims cinc anys s'estima que l'impacte econòmic de l'Estació Nàutica ha estat de 4,7 milions d'euros. “És una prova del creixement del sector nàutic i turístic del municipi”, va manifestar el president de l'Estació Nàutica de la Ràpita, Joan Barberà. Per calcular l'activitat generada s'ha tingut en compte el pressupost de la plataforma, els esdeveniments i activitats realitzades, les campanyes de promoció i la comercialització de producte, entre altres elements.

L'Estació Nàutica de la Ràpita agrupa 84 socis, entre empresaris i col·lectius, que tenen uns 300 treballadors i una facturació de 22,7 milions d'euros, cosa que significa un 22,3% del PIB de la Ràpita. “Es constata la importància del sector turístic”, va dir la regidora de Turisme de l'Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès, que també va destacar el creixement de la plataforma durant els seus nou anys d'existència. L'Ajuntament de la Ràpita forma part de l'Estació Nàutica, que també rep una aportació anual del Patronat de Turisme de la Diputació. L'estudi econòmic calcula que cada euro d'aportació pública a l'Estació Nàutica en genera 57,9. Pel que fa a l'ocupació s'estima que ha implicat la creació de 25 llocs de treball. Durant l'últim any han crescut un 20% les reserves fetes a través de l'Estació Nàutica. També ha augmentat la despesa mitjana dels visitants i la durada de l'estada.

LA FRASE

L'Estació Nàutica és un instrument consolidat que ha permès potenciar el sector turístic
Josep Caparrós
ALCALDE DE SANT CARLES DE LA RÀPITA

LA XIFRA

84
associats
té l'Estació Nàutica de la Ràpita; entre aquests, allotjaments, empreses de serveis i restauradors.

Reclamen la cooperació d'altres sectors

El bon resultat econòmic de l'Estació Nàutica de la Ràpita va fer que ahir l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, animés altres sectors econòmics del municipi a seguir l'exemple del turístic. “El model turístic de col·laboració entre empresaris i també amb l'administració està consolidat, ara el repte és que altres sectors cooperen per fer créixer l'economia local”, va manifestar Caparrós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia