Economia

pagesia

Una eina per predir pedregades, a la Fira de Sant Josep

El saló comença demà les jornades tècniques

La majoria es faran del 17 al 19 de març coincidint amb la mostra

El Servei Meteorològic de Catalunya presentarà el 15 de març a Mollerussa, en el marc de la 145a Fira de Sant Josep, un nou sistema, anomenat Lightning Jump, que permet predir una pedregada mitja hora abans que es produeixi. Aquest serà l'eix central d'una jornada sobre l'observació i la predicció d'aquest fenomen meteorològic a Catalunya, que tindrà lloc dos dies abans de l'obertura del saló.

El calendari de sessions tècniques en el marc d'aquesta mostra, que és un referent en maquinària agrícola a Catalunya, s'inicia aquest dijous amb la XVI Jornada intercomarcal del panís, que es durà a terme al Centre Cultural de Mollerussa. La problemàtica que generen les micotoxines que produeixen els fongs, que contaminen el cultiu de blat de moro, és el principal tema que es tractarà aquest any, tenint en compte que els seus efectes no només afecten el camp, sinó que també tenen conseqüències en l'alimentació dels animals.

L'arrencada de la Fira de Sant Josep, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de març, coincidirà amb la segona edició de l'Aplec de joves del camp, que serà, d'aquesta manera, la primera de les jornades que coincidirà amb l'obertura de la mostra. Mentrestant, divendres també es durà a terme la segona edició d'Innoespai, a través del qual es presenten noves tècniques en agricultura.

Una de les activitats tècniques amb més participació serà la de la 16a Borsa Interpirinenca de Cereals, que aplegarà unes 400 persones. En la passada edició de Sant Josep es va assolir una participació global d'unes 1.500 persones en el conjunt de les jornades, xifra que s'espera repetir aquest any.

El programa està format per una quinzena de jornades –la majoria de les quals es duran a terme entre divendres i dissabte, tot i que alguna es farà diumenge– i clourà enguany uns dies després de la mostra, concretament el 23 de març, amb una demostració de maquinària que tindrà lloc en una finca de la Fuliola.

LA XIFRA

1.500
persones van participar
en les diverses jornades tècniques programades a la Fira de Sant Josep de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.