empresa
treball
Seidor engega un pla que crearà més de cent llocs de treball a Catalunya
La multinacional consultora vol incorporar uns 500 nous empleats en un àmbit mundial
El grup aprofita l'embranzida actual del seu negoci per expandir-se
Un mínim de cent llocs de treball, “probablement més”, serà el nombre de professionals que la multinacional consultora catalana Seidor crearà al llarg d'aquest exercici a Catalunya, on ja disposa d'una plantilla superior a les 1.100 persones en quatre centres, situats a Barcelona, Vic, Cornellà de Llobregat i Tona. Així ho van confirmar ahir els directors generals adjunts del grup, Alejandro Daniel i Eduard Farga, que van aprofitar la presentació davant la premsa de les xifres corresponents a l'any passat per anunciar l'estratègia que tenen pensada posar en marxa al llarg del 2017.
A banda de l'ampliació de la plantilla, que en el global mundial de Seidor és previst que creixi en uns 500 professionals, la companyia especialitzada a oferir serveis i solucions tecnològiques a les empreses, que ja és present en 56 països dels cinc continents, vol continuar mantenint un creixement anual de doble dígit. Seidor no vol perdre l'embranzida que ha presentat en els últims anys i arribar als 350 milions de facturació, després que el 2016 es tanqués amb uns vendes de 310 milions i un creixement del negoci del 20%.
Daniel va recordar que la consultora va contractar l'any passat 600 professionals arreu del món, de manera que la plantilla global ja supera els 3.600 treballadors. Ara mateix, hi va afegir, “les prioritats estratègiques continuen sent la diversificació del negoci, especialment des del punt de vista de la digitalització, i la vocació d'expansió internacional i d'increment de massa crítica, que no descarta adquisicions o acords amb empreses d'altres territoris.
El grup ja fa temps que està abordant zones amb recorregut per a la seva activitat. Els mercats on els responsables de Seidor veuen més potencial són, entre d'altres, els del Pròxim Orient i l'Àfrica, on ja han fet incursions recents, com ara l'adquisició de Bluekey, una empresa sud-africana del sector i també l'obertura, el 2015, de la filial al Marroc, a més d'inaugurar una oficina a Londres. Actualment, les vendes internacionals ja suposen un 36% de la facturació i el grup s'ha marcat com a fita que el creixement que registri a partir d'ara es reparteixi equitativament entre el mercat intern i l'exterior, on, en conjunt, donen servei a més de 7.000 clients.
Tant Daniel com Farga van assenyalar que Seidor ha establert les bases de la diversificació amb dues iniciatives de recent creació: la unitat Seidor Digital i Seidor Labs. Aquesta última és un centre de R+D+i a Tona, fortament connectat amb la Universitat de Vic, en el qual Seidor preveu fer una inversió de fins a dos milions d'euros en els pròxims tres anys.
El centre d'innovació tecnològica promourà projectes vinculats amb àrees com ara l'anomenat “internet de les coses”, la visió computeritzada i solucions de l'àmbit e-health. Seidor Labs es vol projectar mediàticament amb una iniciativa que consisteix a equipar l'alpinista Ferran Latorre en el seu pròxim ascens a l'Everest. L'expedició, que es presentarà durant el Congrés Mundial del Mòbil, l'1 de març, serà monitorada a molts nivells (geolocalització, meteorologia, constants vitals de l'alpinista, etc.).
Pel que fa a l'aposta per la digitalització, Farga va assenyalar que Seidor ha creat un programa de formació directiva en digitalització en col·laboració amb Esade i Penteo, que s'engegarà aquesta primavera amb un primer curs a Barcelona, que es reproduirà a Madrid a la tardor, “amb la intenció de donar-hi continuïtat i dur-lo a Llatinoamèrica, si té èxit”, va subratllar Daniel.