Els sindicats reclamen a Lear indemnitzacions de 60 dies de sou per any treballat

Dilluns s'acaba la negociació i es reuniran a Barcelona

Sindicats i empresa, amb la mediació de Treball, es van reunir ahir per darrera vegada a la seu de la patronal AECE a Tortosa. L'empresa no va canviar la seua darrera proposta d'indemnitzacions, que és de 40 dies de sou per any treballat amb un màxim de 25 mensualitats, però es va mostrar oberta a negociar, segons els sindicats. En aquesta trobada, el comitè d'empresa va reclamar a Lear indemnitzacions de 60 dies de sou per any treballat sense cap màxim de mensualitats, així com una millora de les prejubilacions i que siguin voluntàries. «Hem posat sobre la taula una proposta que és oberta, però que entenem que és realista», va explicar el secretari d'acció sindical de la USOC, Antoni López.

Aquesta és la primera vegada que els sindicats posen una proposta sobre la taula, fins ara només havien dit que les propostes de Lear eren insuficients i que la documentació aportada per la multinacional no justificava el tancament de la planta de Roquetes. «L'empresa té la proposta a la seua teulada, una proposta que és molt pensada i si l'accepta es tancarà un acord», va assenyalar López. Aquest acord podria aconseguir-se en la reunió que hi ha convocada dilluns que ve a la conselleria de Treball, on sindicats i empresa es tornaran a reunir. De fet, dilluns és el darrer dia del període de negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). «Traslladar l'escenari a la conselleria de Treball és una possible garantir d'arribar a un acord, esperem que hi hagi voluntat política per aconseguir-lo», va dir López.

Tall de l'N-340

Tot i que sembla que dilluns hi haurà acord, els treballadors de Lear mantenen la mobilització de demà, dissabte. A les onze del matí es concentraran a l'Aldea, on està previst que tallen la carretera N-340. Avui hi haurà una assemblea de treballadors en què s'explicarà la proposta dels sindicats i que dilluns hi ha una reunió a Barcelona.

S'estabilitza la pèrdua d'ocupació

Les cambres de comerç del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van fer públic ahir l'informe de conjuntura econòmica del tercer trimestre de l'any. Les dades interanuals mostren com el descens de l'ocupació ha estat important, amb una davallada del 5,86% en el nombre d'ocupats, dada que representa una disminució de 22.000 persones ocupades. Però tot i la disminució de l'ocupació global, en el sector terciari augmenta el nombre de persones ocupades, i en termes interanuals creix una xifra propera al 3%. «Estem en un procés de terciarització de la població activa», va manifestar el catedràtic d'Economia de la URV i coordinador de l'informe econòmic, Agustí Segarra. Si es compara la pèrdua d'ocupació, amb els altres trimestres del 2009, l'informe de les cambres apunta que s'ha estabilitzat la pèrdua del nombre d'ocupats. Hi ha una diferència notòria entre el ritme del Camp de Tarragona i el de les Terres de l'Ebre, així l'ocupació comptabilitzada a partir de les afiliacions a la Seguretat Social va disminuir al setembre en dades interanuals un 0,65% al Camp, i un 6,33% a l'Ebre (a Catalunya ho va fer un 4,22%). «Sembla que el Camp es recupera més ràpidament, però també va perdre ocupació abans que l'Ebre», va dir Segarra, que defensa les potencialitats de creixement dels dos territoris i aposta pel potencial del turisme rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda