gastronomia
turisme
Els ametllers florits també reben turistes
La Granadella estrena la iniciativa, que combina gastronomia i conreu
Una vintena de turistes de l'àrea metropolitana de Barcelona i Sant Sebastià han estrenat el nou paquet turístic al voltant de la floració dels ametllers a la Granadella. Paisatge, territori, conreu i gastronomia són els eixos de l'experiència, organitzat pel Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) i comercialitzat a través de l'agència Olea Soul.
Els turistes van esmorzar als camps florits d'ametllers, en una degustació d'embotits, formatges i oli de la zona. Acompanyats d'un pagès, van conèixer el conreu tradicional de secà i el de reg de suport. El dinar va ser un homenatge a l'ametlla: sopa d'ametlles, tupina de pagès, i un dolç ametllat, acompanyat amb vi de la subzona Garrigues. Una visita a una trencadora, per conèixer el procés de comercialització, i l'elaboració d'ametlla garrapinyada en una balma amb paret de pedra seca i tutelats per una veïna van tancar la jornada.
“Repetirem per collita”
Sílvia Pallejà, coordinadora del CCOC, assegura: “Tothom va sortir molt content i, després, van comprar productes a les botigues. Era una prova pilot, no dirigida al turisme massiu, i n'estem molt satisfets. Ho repetirem al setembre, durant l'inici de la collita.”