economia
La cambra vol potenciar negocis transfronterers al sector de l'alimentació
Presenta una jornada adreçada a empreses de la indústria agroalimentària per dinamitzar les relacions comercials entre Lleida, Girona, Andorra i França
Una iniciativa de la Cambra de Comerç de Lleida, en col·laboració amb les cambres de comerç de Girona, Andorra i dels Pirineus Orientals, pretén impulsar els acords comercials entre les empreses del sector de l'alimentació de l'àmbit transfronterer. La proposta cristal·litza en una jornada, el proper dia 22 de març a Lleida, a la qual ja han confirmat la seva assistència més de mig centenar d'empreses i que tindrà com a convidat estrella el cuiner Joan Roca. El xef del reputat restaurant El Celler de Can Roca de Girona oferirà una conferència sobre cuina i territori, a la qual s'han inscrit 345 persones.
La iniciativa s'ha batejat com a CCI Pirineus Med i va ser presentada ahir per la cambra lleidatana. Busca potenciar la cooperació territorial, desenvolupar l'economia de la zona i fomentar la coneixença que la ciutadania té d'aquests territoris transfronterers.
Entre els participants al showroom professional hi ha confirmades empreses de productes bio, del sector carni, d'olis i vinagres, de cafès, de caviar, de vi i cerveses, de conserves, de fruits secs, de xocolates i de sucs, entre d'altres. En total 38 productors de Lleida, 5 d'Andorra, 8 de Perpinyà i 6 de Girona.
Es farà una taula rodona en la qual es presentaran diferents models d'èxit d'empreses del territori transfronterer com Olicatessen de Lleida, Collverd de Girona, Abies Lagrimus de Perpinyà i Ramaders d'Andorra.
CCI Pirineus Med té per objectiu impulsar la cooperació econòmica i els fluxos comercials entre Catalunya, França i Andorra.
LA XIFRA
LA XIFRA
CCI Pirineus Med, una sessió per aprendre
El programa previst per al proper dia 22 s'encetarà amb una sessió tècnica del director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, sobre les denominacions europees. Tot seguit, des de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parlarà de Què volem menjar i per què. El director de l'empresa Kantar Worldpanel Espanya, Florencio García, explicarà les noves tendències en la distribució de gran consum.