Economia

Les restriccions de la grip aviària s'aixequen diumenge

Agricultura preveu que les granges afectades podran començar a entrar bestiar a mitjan maig

Les deu explotacions que van haver de sacrificar els ànecs rebran en conjunt 300.000 euros

El Departament d'Agricultura aixeca diumenge les mesures preventives aplicades a l'entorn del segon focus de grip aviària detectat a Sant Gregori i preveu que totes les explotacions afectades podran començar a operar amb “normalitat” a mitjan maig. Així ho va comunicar ahir la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Ambient, Meritxell Serret, després de la reunió que va mantenir amb les explotacions afectades. La consellera va precisar, però, que es mantindran mesures de “bioseguretat” com les que prohibeixen la caça d'aus salvatges en tota aquesta àrea o l'organització de fires amb animals d'aquest tipus a l'aire lliure.

En el decurs de la trobada, Serrat va comunicar als propietaris afectats que el Departament té previst repartir 300.000 euros en el conjunt de les deu granges que van haver de sacrificar els animals afectats per la influença aviària. “La proposta d'indemnitzacions als afectats està feta d'acord amb els preus de mercat i el Departament d'Agricultura l'ha tramès al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, que ho ha traslladat a la Comissió Europea”, van dir fonts del Departament.

I per la resta de granges que no van donar positiu en el virus de la influença aviària però que també van resultar afectades en el radi de protecció i vigilància, el Departament ha anunciat la col·laboració de l'Institut Català de Finances (ICF) i Avalis pel que fa a l'oferiment de mesures de suport financer a totes aquestes explotacions. “L'ICF i Avalis aplicaran un període de carència a les empreses que tinguin préstecs concedits i que presentin dificultats de retorn. També oferiran la possibilitat de refinançament i de demanar préstecs nous amb condicions favorables”, van assegurar fonts d'Agricultura

A Catalunya hi va haver deu granges afectades per la grip aviària, entre les quals nou van ser a la demarcació de Girona. En total es van haver de sacrificar 25.390 ànecs.

LA XIFRA

25.390
animals
van sacrificar a les deu explotacions catalanes afectades pel virus de la influença aviària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia