Economia

empresa

El sector TIC de l'Anoia vol concentrar en un nou edifici empreses i formació

L'entitat TIC Anoia buscarà finançament per fer un nou edifici al barri del Rec d'Igualada

L'aposta a llarg termini és convertir el barri en un pol tecnològic

L'associació TIC Anoia –que aglutina els professionals i empreses TIC de la comarca– va presentar ahir un projecte per situar a Igualada un hub tecnològic que es desenvoluparia en quatre fases. La primera és la construcció d'un nou edifici de 4.500 metres quadrats en un terreny municipal del barri del Rec, que tindria capacitat per a uns 500 treballadors i que costaria al voltant de 5 milions d'euros.

Amb referències com ara el projecte Pier 01 Barcelona Tech City i l'espai Palo Alto del barri del Poblenou de Barcelona, l'associació TIC Anoia vol impulsar un espai per a les empreses del sector que faciliti la interrelació i les sinergies entre aquestes i amb el món formatiu. Entre les opcions que es plantegen hi ha la de traslladar els estudis de formació professional i que puguin ser seu del campus universitari.

L'edifici, projectat per Xavier Claramunt i Ramon Enrich, vol integrar-se en la fesomia del barri del Rec. A més, la coberta de l'edifici es proposa com una terrassa sobre el riu Anoia oberta a la ciutadania. El projecte global, però, és encara més ambiciós i inclouria la recuperació de tres espais industrials més del barri del Rec per situar-hi empreses tecnològiques o innovadores en un sentit més ampli, orientant les TIC a l'antic barri de les adoberies, que està en ple procés de redefinició urbanística.

Empreses i administracions es van comprometre ahir a treballar per aconseguir inversors per al projecte. La primera i la segona fase es podrien materialitzar a curt termini, donat que “hi ha una necessitat real d'espai de les empreses”.

El sector TIC anoienc aplega un centenar d'empreses que facturen globalment uns 60 milions d'euros anuals.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va assistir a la presentació del projecte i es va comprometre a donar “suport institucional” al projecte i a ajudar a l'associació a “buscar el finançament necessari”.

Nous estudis “abans de dos anys”

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va anunciar ahir durant la seva visita a Igualada que el campus universitari de la capital de l'Anoia tindrà estudis d'enginyeria informàtica “abans de dos anys”.

Aquesta era una demanda recurrent del sector TIC de l'Anoia, que només per aquest any 2017 ja té unes 70 vacants per cobrir. L'oferta formativa complementarà els estudis de formació professional de grau superior que ja s'imparteixen a la ciutat i dels quals pràcticament tots els alumnes surten amb feina.

Tenir estudis al territori ha de facilitar, també, la retenció del talent. Atreure treballadors és un gran maldecap per a les empreses TIC anoienques, que en alguns casos han hagut d'obrir oficines a l'àrea metropolitana per poder donar sortida al seu creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona