Economia

El celler Farré Garriga farà un cava ecològic

L'empresa, amb seu a Caldes de Malavella, preveu créixer en vendes a la ciutat de Barcelona i entrar al sud de l'Estat francès

Ha tret sis medalles en el concurs de vins i caves de Catalunya, el Giroví

L'empresa Farré Garriga, amb seu a Caldes de Malavella, té previst posar en el mercat un cava ecològic. S'ha elaborat en uns terrenys que els propietaris de Farré Garriga han adquirit al Penedès. El cava “ja s'ha embotellat” i es posarà en el mercat “quan l'enòleg digui que està preparat per destapar”. I això, segons assegura el propietari del celler, Josep M. Garriga, serà “abans de dos anys” perquè ja tenen tos els permisos per fer cava ecològic.

L'empresa té ganes d'expandir-se. Actualment les seves vendes són principalment a la demarcació de Girona, però també ven a les de Tarragona i Lleida. A Barcelona, fins ara no hi venien massa, però ara amb l'entrada dels fills a l'empresa, l'Aleix i l'Albert, encarregats de la direcció comercial i la logística, respectivament, preveuen entrar a grans nuclis i buscar distribuïdors que “entenguin el producte i vulguin treballar-lo com es mereix”. Per això la seva previsió d'expansió passa per Barcelona i pel sud de l'Estat francès. Entre els seus clients hi ha restaurants, pastisseries, xarcuteries selectes i bodegues, entre d'altres.

Farré Garriga és una empresa familiar “petita”, que néixer el novembre del 1996 perquè, segons Josep M. Garriga, sempre els havia agradat el món del cava i del vi. Es van associar amb una cooperativa del Penedès que té vinyes pròpies “que en aquell moment vam trobar que era la millor i que ara continua sent la millor perquè fan productes excel·lents”. “És un producte que ell sol obre portes”, assegura.

L'empresa produeix aproximadament 50.000 ampolles de cava i 20.000 de vi. “Fem més cava que vi perquè en cava ens diferenciem molt de la resta i és menor que amb el vi”, assegura.

Nous premis a Giroví

Farré Garriga continua aconseguint èxits en el Concurs de Vins i Caves de Catalunya, el Giroví. Enguany ha repetit amb sis medalles. “Estem especialment orgullosos aquest any per haver repetit consecutivament dos anys medalla d'or en el cava brut natural i per haver assolit també una medalla d'or en el gran reserva Quinquenni, un cava amb més de cinc anys de criança”, explica Aleix Garriga. En el concurs també destaquen dues plates en el reserva Litus i el rosat Èric, i dos bronzes en el reserva selecció Blanc d'en Quel i vi negre cabernet sauvignon.

Plaques i etiquetes

Les plaques de Farré Garriga són apreciades entre els col·leccionistes i “és una de les empreses més buscades”. Actualment disposen de 421 plaques de cava, de les quals 91 no ha estat validades per l'associació del qui fan xapes.

El 2002, quan van veure que el nombre de col·leccionistes de xapes creixia, a la família Garriga se'ls va ocórrer promoure els municipis gironins amb els seu caves. Van començar amb tots els municipis de la comarca de la Selva, després va venir el Baix Empordà, el Ripollès i l'octubre del 2016 va tocar el torn a la ciutat de Girona amb una sèrie limitada de 30.000 ampolles de vi escumós amb la imatge de la ciutat a l'etiqueta i deu icones locals a les plaques, com les cases de l'onyar, Sant Feliu i la catedral.

LA XIFRA

50.000
ampolles de cava
i 20.000 de vi és la producció actual de l'empresa Farré Garriga, de Caldes de Malavella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els preus de la demarcació es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona