Economia

gastronomia

L'Ametlla es converteix en aparador de la tonyina roja

Se serveixen més de 6.000 racions d'aquest túnid

El grup Balfegó reclama que hi hagi més captures

De la tonyina amb romesco al sushi. El producte, d'alt valor gastronòmic, és el protagonista de les jornades que se celebren des d'aquest cap de setmana a l'Ametlla de Mar, seu de les dues empreses tonyinaires catalanes. El municipi les va començar fa sis anys amb el principal grup tonyinaire català, el grup Balfegó, però ara és l'Ajuntament qui l'organitza, també amb la col·laboració del grup Fuentes, entre d'altres. Durant la diada celebrada ahir es va poder tastar la tonyina de maneres diferents. “En forma de maki, sashimi o tàrtar, però també amb cuina de pescadors, amb un romesco de tonyina, amb una bona picada”, va explicar l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Durant el cap de setmana se n'han servit més de 6.000 racions.

Gaseni considera que les jornades funcionen com a aparador, no només de la tonyina roja, sinó també de tots els productes gastronòmics que ofereix el poble. Fins al 14 de maig, setze restaurants del municipi ofereixen menús amb diferents plats de tonyina cuinada de diferent manera. A més, en un format més petit, es pot degustar la tonyina roja amb la ruta de tapes de dinou bars de l'Ametlla.

Quan falten poques setmanes per iniciar la campanya de pesca de la tonyina roja, el grup Balfegó ha reiterat la necessitat que s'augmenti la quota de captura el 2018. Enguany es preveu un augment de la quota pesquera del 20%, però Balfegó en reclama un 40%.

LA XIFRA

16
restaurants
són els participants en les jornades gastronòmiques de la tonyina roja, fins al 14 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.