Economia

fira d'aviram

L'IRTA atrau 1.500 experts en aviram d'arreu del món en un simposi sobre nutrició

L'acte arrenca dilluns al Centre de Convencions de Port Aventura i durarà quatre dies

L'esdeveniment tindrà un impacte total de 2,2 milions d'euros

Més de 1.500 experts de nutrició avícola d'arreu del món arribaran demà a Salou per participar en el 21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017), l'acte bianual més important a escala mundial d'aquest sector que es convoca des del 1977 i que aquesta vegada organitza l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

La convocatòria se celebrarà fins dijous al Centre de Convencions de Port Aventura que, per primera vegada, serà l'escenari d'un simposi científic d'aquestes característiques, amb gent d'una seixantena de països d'arreu del món. Es calcula que tot plegat tindrà un impacte econòmic directe al territori de més de dos milions d'euros.

De fet, els atractius de la Costa Daurada i la seva proximitat amb Reus –que va ser un dels motors del sector durant el segle passat– han estat decisius a l'hora d'escollir l'emplaçament del congrés, que aplegarà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de tots els continents. S'hi debatran diversos aspectes de la nutrició avícola així com les seves conseqüències en la producció.

“El 2050 serem 9.000 milions de persones al món i, per alimentar aquesta gent amb eficiència cal ser, també, eficients amb la producció de carn, llet i ous”, explica el director del centre de l'IRTA de Mas Bover i president del comitè organitzador local, Joaquim Brufau. La producció de carn avícola és la que té menys impacte i la seva producció és la que creix més en el sector carni, amb índexs que superen el 10%. En aquest context, la recerca en el camp de l'alimentació de les aus és prioritària, no només a l'hora d'incorporar nous ingredients a la dieta dels animals com ara els pèsol, els insectes o les algues, sinó també en aplicacions tecnològiques que garanteixin la salut intestinal de les bèsties i que n'evitin les malalties i l'ús dels antibiòtics.

LA XIFRA

59
països
és el nombre de llocs des d'on vindran més de 1.500 congressistes. La meitat, són de fora de la UE.

Catalunya cria un 25% de les aus de l'Estat

Catalunya disposa, ara per ara, de 1.210 explotacions que produeixen un 25% de la carn d'aus de tot l'Estat espanyol i també computa gairebé el 8% del cens estatal de ponedores d'ous, ja que assoleix el 8,6% del total d'ous que es produeixen. L'eficiència en la producció de carn d'aviram està molt per sobre de la d'altres aliments bàsics, com el pa, i la clau de volta és el cost de nutrició de les aus, la qüestió central del simposi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.