Economia

turisme

estudi econòmic

El comerç a Vic millora però preocupa en certes zones

El baròmetre de l'activitat comercial detecta que a les àrees analitzades hi ha un balanç positiu de 28 nous negocis oberts respecte a l'any anterior

Dinamitzar a fons Vic sud i l'eixample Morató és la gran prioritat

L'agrupació de comerciants Vic Comerç va presentar ahir el baròmetre de l'activitat comercial corresponent al període comprès entre el març del 2016 i el del 2017. L'estudi, que fa cinc anys que es du a terme, ha analitzat l'estat d'ocupació o desocupació de 1.132 locals repartits en 54 carrers del centre de la ciutat, l'eixample Morató i Vic sud, un volum de mostra que representa el 80% de tota l'activitat comercial de la capital de la comarca d'Osona.

Pel que fa als resultats, en el darrer any hi ha hagut un balanç positiu d'obertures a les tres zones de la ciutat: a Vic centre s'han detectat 70 obertures i 56 tancaments; als barris del sud, 23 obertures i 15 tancaments, i a l'eixample Morató hi ha hagut 13 obertures i set tancaments. Globalment, doncs, l'activitat comercial mostra un sensible augment en xifres globals a la ciutat. “Les dades són millors que les de l'any passat. Això ens demostra que, malgrat les dificultats, Vic és una bona plaça per obrir un negoci”, va remarcar Toni Brachs, president de Vic Comerç.

En un altre apartat, el baròmetre detecta com la zona més inestable de la ciutat des del punt de vista comercial en el darrer any la rambla del Passeig, on s'han obert sis comerços però també se n'han tancat sis. El carrer de Gurb, amb un augment de quatre comerços, és el carrer amb més creixement dels analitzats, mentre que el carrer Verdaguer és a l'altre extrem, amb dues pèrdues.

L'estudi també agrupa les zones estudiades de color verd –menys d'un 10% de desocupació–, groc –entre un 10% i un 15%– i vermell, amb més d'un 15% de locals buits. En l'apartat positiu cal destacar que després de molts anys un carrer de Vic sud, el Bisbe Strauch, té la qualificació verda, però a l'altra cara de la moneda, 14 dels 15 carrers d'aquesta agrupació comercial apareixen en la llista vermella. Amb un elevat percentatge de desocupació també hi ha la majoria de carrers de l'eixample Morató, on els comerciants fa temps que es queixen de la seva precària situació.

Intervencions urgents

La regidora de Comerç, Maria Carme Bover, va anunciar que se seguirà la dinamització de punts com l'eixample Morató i que està previst que a Vic sud s'apliqui una prova pilot liderada per la Diputació per integrar millor al barri el gruix de comerç regentat pel col·lectiu immigrant, que és potent, de qualitat però sovint massa poc conegut.

LA XIFRA

958
locals
dels 1.132 observats estan ocupats a Vic. La taxa de desocupació en l'àrea estudiada és del 15%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona