Economia

Un 69,2% dels contractes indefinits els van fer pimes

La contractació en petites i mitjanes empreses va pujar un 9,32% l'any 2016, segons un estudi de Fepime

La patronal alerta, però, dels costos laborals

Les petites i mitjanes empreses catalanes van liderar la contractació indefinida durant el 2016, segons un estudi de la patronal Fepime que explica que, com que les empreses de petites dimensions no poden viure en un “procés constant de selecció de personal” opten per aquesta fórmula contractual.

Segons el document, presentat ahir, del total de contractes indefinits que es van signar l'any passat a Catalunya, un 40,47% van anar a càrrec d'empreses d'1 a 10 treballadors i un 28,74%, d'empreses d'11 a 50 treballadors (la suma del qual dona el 69,22%). En comparació amb l'exercici del 2015, la contractació va augmentar un 9,32% i va ser més intensa la contractació indefinida que la temporal.

La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, va explicar en declaracions a l'agència Europa Press que “aquestes xifres demostren com les pimes són l'autèntic motor de Catalunya i que són capaces de crear més ocupació i de qualitat”.

Si es compara amb les grans empreses i multinacionals, les pimes han contractat més personal de manera indefinida, “ja que no poden permetre's estar en un procés de selecció continu”, va dir, alhora que va calcular en més de 500.000 els contractes temporals que van signar el 2016 les empreses de més de 500 treballadors.

De Felipe també va fer un toc d'alerta pels costos laborals que afecten les pimes a Catalunya, un 7,52% més elevats que a l'Estat espanyol, de manera que “ens resta competitivitat”, va dir. Segons l'estudi I Informe de la situació econòmica i laboral de la pime catalana, elaborat per la patronal, el cost anual per treballador per a les petites societats és de 27.087 euros; puja a 35.770 en les mitjanes i és de 38.268 euros en les grans empreses.

Pel que fa a la inaplicació de convenis, l'estudi conclou que cau en un 21,83% el nombre d'empreses afectades per aquest fenomen, que es dona sobretot a les societats d'entre 1 i 49 treballadors (86,97% de les inaplicacions).

LA FRASE

Les pimes són l'autèntic motor de Catalunya i són capaces de crear més ocupació de qualitat
María Helena de Felipe
Presidenta de Fepime


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona