Economia

Empresa

El trencadís arriba a les escoles

Materalia, l’empresa de material de construcció, ha fet un concurs entre sis escoles i instituts gironins per incentivar la creativitat

Que una empresa doni suport al món educatiu i concretament als estudiants d’ESO “no és gaire habitual”. Per això, el concurs que ha engegat aquest any l’empresa de materials de construcció de la Tallada d’Empordà, Materalia, per posar a prova la creativitat dels alumnes de primària i secundària de sis escoles i instituts de la demarcació de Girona “ha estat molt ben rebut”. “És extraordinari que en un àmbit mancat de recursos com és l’ensenyament una empresa hi aposti”, va dir ahir el director de l’institut de Celrà, Josep Vila.

El concurs, que és la primera vegada que es fa i del qual aquest divendres ja es donaran a conèixer els guanyadors, consistia a fer un trencadís amb rajoles ceràmiques en una columna de formigó de 2 metres d’alçària per 1,30 metres d’amplada –pesa 3 tones–. Cada escola podia fer la seva composició, amb el títol El modernisme com a moviment artístic, per recordar els seus màxims exponents: Antoni Gaudí i Ramon Casas. Hi van participar els estudiants del col·legi Sant Gabriel, l’institut Montgrí de Torroella de Montgrí, l’institut El Pedró de l’Escala, l’institut escola Francesc Cambó de Verges, l’institut de la Bisbal i l’institut de Celrà, que van disposar de cinc mesos per dissenyar i executar “obres d’art” basades en el trencadís de rajoles ceràmiques.

Ara, una vegada acabat el concurs, les obres estan exposades davant l’empresa –hi estaran tot l’estiu– i a l’inici del curs vinent l’empresa tornarà les obres a cada escola perquè les instal·li on li sembli més adient, a l’escola o a la seva població, segons va explicar el director general de Materalia, Albert Ferrer, que va assegurar que el concurs ha “superat les expectatives que s’havia marcat l’empresa” i que preveuen tornar-lo a fer l’any vinent.

Els participants al concurs hauran de defensar la seva obra divendres, davant un jurat expert format per l’artista Ramon Pujolboira, el dissenyador d’interiors Miquel Moya i l’artista i pintor Lluís Roura. Els premis, en forma de dotació econòmica, es lliuraran directament als centres educatius i es destinaran a la promoció d’activitats didàctiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.