Economia

Iberpotash inicia el tràmit per aixecar la planta de sal de Sallent

Iberpotash va iniciar ahir la tramitació per construir la primera fase de la planta de purificació de sal de Sallent a l’ajuntament. Estarà situada dins les instal·lacions actuals, representarà una inversió de 2,5 milions d’euros i permetrà produir 150.000 tones anuals de sal de desgel, segons va dir ahir l’empresa.

La nova infraestructura –que no estava inclosa en el pla Phoenix– forma part del paquet de mesures que Iberpotash ha presentat recentment al jutge per salvar la data del 30 de juny, quan una sentència del TSJC prohibeix continuar els abocaments al runam del Cogulló. L’empresa ha demanat una pròrroga per continuar-hi abocant, però amb menys quantitat, fins el 2019.

En aquesta primera fase la planta agafarà sal de dins la mina –que ja no anirà a parar al Cogulló– i també del runam de la Butjosa. Un cop el trasllat de treballadors de Sallent a Súria estigués enllestit (el 2019), podria començar a agafar sal del Cogulló.

Amb la planta, Iberpotash podrà processar la sal fins ara sobrant i convertir-la en “sal de desgel d’alta qualitat”, la qual cosa, diu, li permetrà obrir nous mercats internacionals fins ara inaccessibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.