Economia

Prou Sal programa un acte per “celebrar el final dels abocaments” al Cogulló

El grup ecologista entén que la sentència del TSJC és ferma

Assegura que atorgar la pròrroga a Iberpotash seria “greu” tenint en compte els antecedents

El col·lectiu Prou Sal espera poder celebrar aquest dissabte “el final dels abocaments” al Cogulló de Sallent. El grup ecologista sosté que la sentència del TSJC que obliga a deixar de dipositar sal sobrant al runam –aquest divendres 30 de juny– és ferma i, en aquest sentit, no entendria que el jutge atorgués la pròrroga que Iberpotash ha demanat per continuar fent ús del runam fins al 2019.

Arnau Carné, un dels portaveus de Prou Sal, ha explicat que el col·lectiu veu la data del 30 de juny com “una oportunitat perquè es deixi d’abocar”. I hi afegeix: “Després de 20 anys de denúncies ha arribat una sentència en ferm que a més va ser pactada, vull dir que no ha estat a última hora, i per això trobaríem greu que es pogués donar la pròrroga.”

Per això el grup espera que l’acte de dissabte –un vermut que es farà al poblat ibèric del Cogulló, a tocar del runam– sigui “de celebració”, tot i que també és sabedor que podria ser “de decepció”.

L’entitat ecologista no les té totes malgrat l’argumenta que la sentència és ferma. Carné cita “la pressió” que han fet “tots els grups polítics excepte la CUP” aprovant la moció a favor de la moratòria al Parlament, i també la que ha fet “el lobby de les empreses properes a Iberpotash agrupades dins Promineria” o els mateixos treballadors, a qui Iberpotash “ha traspassat tot el pes fent xantatge amb els llocs de feina”, opina.

LES DATES

29.6.2017
El jutge
ha citat les parts implicades aquest dijous per escoltar les posicions; és just un dia abans del 30 de juny.
1.7.2017
Prou Sal
farà un vermut al costat del Cogulló aquest dissabte; espera poder celebrar el final dels abocaments.

Velocitat de creuer judicial

Iberpotash no va entrar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la petició de moratòria fins dimecres passat, quan faltaven quinze dies escassos pel 30 de juny. Un cop ho ha fet, però, els tràmits judicials han agafat una velocitat de creuer, fet que és poc habitual avui dia, a excepció dels afers que afecten el procés d’independència. El jutge va tardar només set dies a acceptar la petició a tràmit i ha citat les parts ja per aquest dijous, just un dia abans del 30 de juny. En aquesta línia, fonts properes al cas preveuen que el jutge es podria pronunciar aquest mateix dijous. Ara bé, també hi ha l’opció que ho faci més enllà de la data assenyalada. En tot cas, contra la decisió, sigui quina sigui, s’hi podria recórrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia