Economia

El White Summer de Pals espera generar 5 milions a la comarca

La 6a edició del festival crearà 100 llocs de treball, amb una inversió d’1,3 milions

Els promotors de la sisena edició del festival d’estiu White Summer, que començarà el 5 d’agost al recinte de Serres de Pals, preveuen generar un impacte econòmic de cinc milions d’euros a l’Empordà. Aquest any hi participaran 450 artesans, dissenyadors, artistes i marques locals i una cinquantena de restauradors. Amb una inversió d’1,3 milions, l’organització calcula que amb aquesta activitat es crearan un centenar de llocs de treball directes i uns 500 més d’indirectes fins a la clausura, el 27 d’agost.

El preu de l’entrada al recinte, de 30.000 metres quadrats, serà de 7 euros per persona –gratuïta per als infants– i l’any passat van atreure 120.000 visitants, amb un aforament màxim de 8.000 persones per dia. Aquest any esperen arribar a 130.000 visitants.

La programació, que s’ha anat allargant des dels deu dies de la primera edició fins als 23 d’aquesta temporada, inclou un centenar d’espectacles i més de 40 conferències i tallers, i, a banda dels ingressos per entrades, el pressupost de la iniciativa es complementa amb l’aportació dels expositors –un 38%–, patrocinis i petites aportacions de la Diputació i la Generalitat. L’equip organitzador, que lidera Myriam Cuatrecasas, estudia exportar la fórmula de Pals a altres localitzacions emblemàtiques d’Andorra i Mallorca al llarg de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia