treball
escorxadors
Els treballadors de Le Porc Gourmet reclamen drets
L’assemblea d’ahir es va fer en el marc de la segona acampada organitzada per Càrnies en Lluita
Es denuncia que la llei de cooperatives no es compleix
Càrnies en Lluita i el sindicat COS tanquen avui al vespre la segona acampada davant de l’escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, que té 980 treballadors de falses cooperatives i una vintena de fixos. La concentració, iniciada ahir i que repetia l’experiència de l’any passat, s’ha fet per reclamar que es compleixi la nova llei de cooperatives, aprovada al març. “No s’està complint de cap manera, al contrari; els treballadors estan més amenaçats i coaccionats que mai”, explicava Montse Castañé, membre del sindicat COS. En el marc de l’acampada, ahir es va fer una assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet en què van participar unes 140 persones, molt poc acostumades a fer-se sentir i a defensar els seus drets. “Sou molt valents, sou un exemple per a tot Catalunya”, els va dir Castañé.
Toni Iborra, advocat del sindicat COS, va explicar als assistents que la cooperativa Clavial sembla que farà una assemblea al setembre i va animar-los a “preparar-la molt bé per guanyar-la”. Ahir al matí Iborra va ser a la seu de la cooperativa TAIC, que dissabte farà una assemblea a Terrassa, i va explicar als treballadors de Le Porc Gourmet que en aquesta empresa tenen 3.200 treballadors i ingressen uns 60 milions d’euros anuals, i que si es dividís aquesta xifra entre el nombre de socis sortiria un sou brut d’uns 1.400 euros, i no de 700 o 800 com ara. “S’ha de dir que no als comptes de la cooperativa”, els va encoratjar l’advocat.