Torrent comença el 2010 sense pressupost municipal

Des que va haver canvi polític al consistori, mai no han estat aprovats dins el termini legal previst

A uns dies de l'acabament del present exercici, la municipalitat torrentina ha estat incapaç de presentar la proposta de pressupostos per a l'any vinent, segons han denunciat els grups de l'oposició que configuren el ventall polític.

Però a més d'això, el Grup Socialista demana que es presenten dins dels terminis establerts a fi de poder ser estudiats amb deteniment i no com s'ha fet durant els darrers dos anys, que ha obligat a debatre'ls i aprovar-los a corre-cuita i de qualsevol manera. Reclama que s'aproven primer els comptes de tots els organismes autònoms i de les empreses municipals i que això tinga repercussió a la reunió preceptiva de la Mesa de Negociació per a debatre la proposta de plantilla per al 2010.

Amb aquesta proposta dels grups polítics que ocupen la bancada de l'oposició es pretén que la ciutat més poblada de l'Horta recupere la normalitat pressupostària «que ha estat incapaç de fer-se realitat durant els anys en que mana el PP» ha afegit el regidor Josep Veiga.

A hores d'ara, encara no s'ha presentat l'estat d'execució del pressupost del 2009, ni el grau de compliment del pla de sanejament dels comptes municipals. Un pla que «es troba conculcat pels quatre cantons», segons els polítics que denuncien aquest cas.

Se sap que han estat demanats préstecs i pòlices per valor de 63,2 milions d'euros i que s'ha triplicat el dèficit i el deute municipal.

Xe, anem fent i en pau

PERE ROSSELL

Diuen els experts que, presentar un pressupost municipal resulta laboriós, però que tampoc no és res de l'altre món, si es té un punt de partença pròxim. Els ajuntaments disposen de personal tècnic que pot fer aquesta tasca durant els mesos previs abans de finalitzat l'exercici, però des que el PP ocupa el cadiral gran de Torrent, sembla que «la cosa pública» —com diria Eiximenis— s'ha desmadrat de tal manera, que tot funciona ací i allà, sota la consigna de l'anar tirant i en pau. La improvisació, les preses de darrera hora i la manca de rigor, adornen la forma de procedir dels populars torrentins, que es veuen abocats a fer actuacions dictatorials de darrera hora i a imposar la força dels seus vots, per damunt de qualsevol criteri. Xe, van tirant i en pau!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Starmer plantejarà l’opció de comprimir la setmana laboral en quatre dies

BARCELONA
ECONOMIA

La plantilla de la planta de compostatge de Botarell farà vaga indefinida a partir de dilluns

Botarell
ECONOMIA

Construiran una passarel·la de fusta a la ruta cicloturista dels Llacs al Pallars Jussà

Castell de mur
Economia

La DOQ Priorat i la DO Montsant reclamen un reg de suport per fer front a la sequera

Porrera
Unió Europea

L’Eurostat preveu una inflació del 2,2% a l’agost a la Zona Euro

Barcelona
Estat espanyol

Magyar Vagon confirma que retira l’OPA a Talgo

Barcelona
Economia

Bon estiu pel sector turístic català tot i que amb dificultats per cobrir personal

Barcelona
Economia

El nombre d’hipoteques sobre habitatges augmenta un 2,3% al juny

barcelona
Estat espanyol

L’hongaresa Magyar Vagon retira l’OPA sobre Talgo després del veto de l’executiu

Barcelona