Territori
Les granges de la Cerdanya obren les portes aquest agost
Vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca de la Cerdanya obren aquest mes d’agost les portes perquè els visitants puguin conèixer el seu dia a dia i veure com treballen els productes agroalimentaris.
L’oferta
Entre l’oferta de visites hi ha explotacions representatives dels productes de la comarca. Així, hi ha la de producció d’ous ecològics de Cal Grauet de Saga, nominada als premis d’innovació tecnològica agroalimentària; la de producció de carn de vedella ecològica a Cal Calsot de Montellà, que lidera un projecte en què les vaques pasturen i tenen cura dels paratges del Parc Natural del Cadí-Moixeró; es proposa visitar la del Mas Cal Gintó de Mosoll, que és una explotació molt diversificada i innovadora amb producció de poma d’alta muntanya, xais, vedella i horta. De la seva banda, a Puigcerdà hi ha Ca l’Alzina, una explotació de vaques de llet i elaboradors de iogurts, i a Éller hi figuren una trentena de cabres d’una explotació d’una jove parella que tot just comença un projecte de formatgeria. A Prullans, es pot visitar El Verger Cerdà, un hort d’on s’obtenen productes hortícoles ecològics de gran qualitat. A Cal Perna d’Isòvol, a més dels horts amb productes de qualitat, s’hi pot descobrir el món de la mel i les abelles. I finalment hi ha La Vinya de Llívia, un projecte engegat per recuperar el cultiu de la vinya d’altura a la Cerdanya i crear un vi amb caràcter propi.